Αθλητικά

Ε.Ο.Π.: Αίτημα για επανεκκίνηση προπονήσεων και αγώνων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με επιστολή της στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον γ.γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά αιτήθηκε την επανεκκίνηση των προπονήσεων και των αγώνων στην ποδηλασία.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τους επιτυχημένους, συντονισμένους και μεθοδικούς χειρισμούς σας για τα ζητήματα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας σε όλα τα αθλήματα και κατά την δεύτερη αυτή περίοδο εμφάνισης της πανδημίας.
Παράλληλα, με αφορμή τις ορθές πρωτοβουλίες για χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων και εν’ όψει του γεγονότος ότι τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί η έναρξη των αγώνων ποδηλασίας, σύμφωνα με το καλεντάρι που καταρτίζεται με βάση τις οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και διεθνείς αγώνες, παρακαλούμε να εξετάσετε την δυνατότητα υιοθέτησης των εξής ενδεικτικώς προτεινόμενων πρωτοβουλιών, πάντα με τους όρους του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχουμε ήδη καταθέσει, από την πρώτη φάση της πανδημίας, αφ’ ενός για να αυξηθούν οι προπονήσεις και να κρατηθούν οι ποδηλάτες κοντά στο άθλημα και αφ’ ετέρου για να επιτραπεί (ει δυνατόν εντός Φεβρουαρίου 2021) η έναρξη των αγώνων ποδηλασίας:
– Η δυνατότητα αθλητών ποδηλασίας, να προπονούνται σε εξωτερικούς χώρους (ποδηλασία δρόμου και ορεινή ποδηλασία) σε ομάδες των δέκα ατόμων, με τήρηση των απαιτουμένων αποστάσεων.
– Η δυνατότητα αθλητών ποδηλασίας, να προπονούνται και σε εσωτερικούς χώρους (ποδηλασία πίστας), όπως ποδηλατοδρόμια.
– Ο προγραμματισμός έναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας της ποδηλασίας στις 21/2/2021, εφ’ όσον φυσικά το επιτρέπουν οι τότε επικρατούσες συνθήκες κατ’ ελάχιστον με τους αγώνες κατηγοριών Ανδρών και Γυναικών, και τους διεθνείς αγώνες εντός της Ελληνικής Επικράτειας.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι παραμένουμε στην διάθεσή σας για συζήτηση και επεξεργασία οποιασδήποτε άλλης πρότασης, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που διατηρούμε και της αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου