Ρεπορτάζ

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στο νησί της Ρόδου για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας, ενόψει της χειμερινής περιόδου.
Οι ιδιώτες που αναδείχθηκαν έπειτα από πρόχειρο διαγωνισμό, εργάζονται παράλληλα σε διάφορες δημοτικές ενότητες σε ρέματα που βρίσκονται εντός οικισμών και με έμφαση σε όσα κρίθηκε επείγων ο καθαρισμός τους.
Μέχρι και αύριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων σε Ιαλυσό (α’ φάση) και Κρεμαστή όπου δόθηκε ιδιαίτερο βάρος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε Αφάντου, Αρχάγγελο, Μαλώνα, Αρνίθα και Απολακκιά.
Οχυρώνεται η Απολακκιά
Όπως δήλωσε στην «δ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, στην δημοτική κοινότητα Απολακκιάς κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν επιπλέον εργασίες, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς του Ιουνίου, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα γης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το χωριό από πλημμυρικά φαινόμενα με την πρώτη νεροποντή.
«Ηδη έχει γίνει ένα πρώτο ανάχωμα στο πρανές του χωριού που βρίσκεται στο ύψος της εκκλησίας, ώστε να περιορίζεται η ορμή των νερών πριν φτάσουν στον οικισμό. Στην Απολακκιά δόθηκε ιδιαίτερο βάρος, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς του Ιουνίου γι΄αυτό και φροντίσαμε να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, πριν μας προλάβει ο καιρός», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα διεξαχθούν δύο πρόχειροι διαγωνισμοί, ένας για την δημοτική κοινότητα Ρόδου και ένας για την δημοτική κοινότητα Ιαλυσού, συνολικού προϋπολογισμού 41.000 ευρώ που θα αφορούν στην δεύτερη φάση των εργασιών καθαρισμού ρεμάτων.
Στην δεύτερη φάση καθαρισμού των ρεμάτων που θα ακολουθήσει άμεσα, θα εκτελεστούν εργασίες στην δημοτική ενότητα Ρόδου, στο υπόλοιπο τμήμα της Ιαλυσού καθώς και σε δημοτικές κοινότητες που θα διαπιστωθεί πως υπάρχει ανάγκη καθαρισμού ρεμάτων.
Όπως δήλωσε ο κ. Αγ. Πάλλας, οι ανάγκες ιεραρχήθηκαν σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και βάσει των σχετικών μελετών, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι άμεσες και στοχευμένες καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να γίνουν παντού, ταυτόχρονα καθαρισμοί ρεμάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου