Κομβική για το αποτέλεσμα των εκλογών χαρακτηρίζει την Κρήτη η Wall Street Journal. Θεωρεί πως δεν είναι τυχαίο ότι οι αρκετοί αρχηγοί κομμάτων κατεβαίνουν υποψήφιοι στο νησί.

Το νησί της Κρήτης που είναι γνωστό ως προπύργιο της αριστεράς έχει κρίσιμο ρόλο στην εκλογική μάχη της Κυριακής αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ οι ηγέτες των κομμάτων που συνήθως εστιάζουν στις μεγάλες πόλεις όπως την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Κρήτη, που με πληθυσμό 620.000 ατόμων συνεισφέρει τις 16 από τις 300 έδρες της Βουλής.

Αυτές οι έδρες θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε μια από τις σκληρότερες εκλογικές μάχες των τελευταίων ετών.

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν πως αν οι ψηφοφόροι της Κρήτης εγκαταλείψουν το ΣΥΡΙΖΑ τότε θα μπορούσαν να δώσουν ένα πλεονέκτημα στους συντηρητικούς, σημειώνει η WSJ.

Πολλοί ηγέτες των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα κατεβαίνουν υποψήφιοι στην Κρήτη, ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν στο νησί.

Υποψήφιοι στο νησί θα είναι επίσης ο Ε. Μειμαράκης αλλά και οι Σ. Θεοδωράκης και Π. Καμμένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί για τις απώλειες που ίσως καταγράψει στην Κρήτη λόγω και της Λαικής Ενότητας. Ένας σημαντικός αριθμός μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη έχει συνταχθεί με την ΛΑΕ, σημειώνεται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ