Ειδήσεις

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!!!

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε δηλώσεις του σήμερα 19-9-2014 στα Μ.Μ.Ε. Δωδεκανήσου επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με τα χιλιάδες λειτουργικά και οργανικά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας και της περιοχής μας.

Απαιτούνται άμεσα διορισμοί ώστε οι μαθητές να μην χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες και να συναντήσουν επιτέλους τον δάσκαλο τους για το σχολικό έτος 2014-2015.

Τέλος δόθηκε στη δημοσιότητα το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της περιφερειακής Αρχής στη πρόσφατη συνεδρίαση του στη Ρόδο (16-9-2014) και ζητα:

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΜΕΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

Ψήφισμα

Για μία ακόμη χρονιά το αυτονόητο γίνεται ζητούμενο. Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές! Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2014-2015 και οι μαθητές δεν βρήκαν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις. Οι μηδενικοί διορισμοί, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, δημιουργούν μεγάλο αριθμό οργανικών και λειτουργικών κενών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπαιδευτικών οργανώσεων και πολιτικής Υπουργείου Παιδείας, υπάρχουν πανελλήνια πάνω από 12.000 κενά. Στα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου οι ελλείψεις εκπαιδευτικών φτάνουν τις 400, 15 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου καλεί την κυβέρνηση με ψήφισμα του να πραγματοποιήσει άμεσα μόνιμους διορισμούς ώστε να «κυλήσει» ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Απαιτείται εγρήγορση και πολιτικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όχι διαπιστώσεις, «μερεμέτια» και «μπαλώματα».

* Να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα νησιά μας.

* Διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!!!

Γιατί: Η επένδυση στη γνώση είναι η απάντηση στην κρίση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου