Ειδήσεις

Εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Δημήτρης Σκιαδάς

Mε απόφαση που υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, διορίστηκε εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια, ο κ. Δημ. Σκιαδάς, όπως είχε προαναγγείλει η «δ», την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Σκιαδάς, 41 ετών, είναι έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτος νομικής με διδακτορικές Σπουδές (Doctor of Philosophy) σε θέματα Ευρωπαϊκού Δίκαιου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Durham της Μεγ. Βρετανίας.
Η διδακτορική διατριβή του αφορά στον δημοσιονομικό έλεγχο της διαχείρισης των κονδυλίων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την Απασχόληση.
Εχει εξάλλου μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και πολλές πανεπιστημιακές διακρίσεις, ενώ διετέλεσε και λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικού Εμπορίου και Κρατικών Προμηθειών και για τη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής και για θέματα διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση».
Ήταν αρμόδιος επίσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την Παιδεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Εχει θητεύσει εξάλλου ως προϊστάμενος Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου και Συντονιστής Ενεργειών Κατάρτισης (Νοέμβριος 2001-Νοέμβριος 2002) με έδρα στην Ερμούπολη Σύρου, του Κέντρου Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΠΥΞΙΔΑ».

Εχει συγγράψει βιβλία και μονογραφίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ πλούσια είναι και η πολιτική του δραστηριότητα.
Μεταξύ άλλων, από τον Μάιο του 2000 έως τον Μάιο του 2010 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Νέας Δημοκρατίας στην Ο.Δ.Ε. Κοινωνικών Υποθέσεων, Τομέας Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αντικείμενο εργασίας τη μελέτη και παρακολούθηση των Β’ και Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, τις πολιτικές απασχόλησης και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου