Τοπικές Ειδήσεις

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρόδου: «Δίνουμε τέλος στην ανασφάλεια, εμβολιαζόμαστε, επιστρέφουμε στις σχολές μας»

Παρατηρώντας τις εξελίξεις των τελευταίων δύο – σχεδόν – χρόνων αλλά πολύ περισσότερο των τελευταίων μηνών, είναι αδύνατο να παραμείνω άπραγος και να μην ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου μπροστά στην ασυδοσία, τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόψεις που μόνο κακό κάνουν.

Εδώ και 2 χρόνια, η ανθρωπότητα ζει μια δίχως προηγούμενο εμπειρία, με πρωτόγνωρες καταστάσεις και πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Τις δυσκολίες της πανδημίας τις γνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της, τα αποτελέσματα αυτών των δυσκολιών, όμως, έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια τους τελευταίους μήνες.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της COVID, δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις νοσηλείες και τους θανάτους εκατομμυρίων συνανθρώπων μας αλλά και με μια σειρά άλλων – τεράστιων ζητημάτων, που προέκυψαν στις παγκόσμιες κοινωνίες και οικονομίες.

Θέλοντας, όμως, να επικεντρωθώ στη χώρα μας και κυρίως στα Δωδεκάνησα και στο νησί της Ρόδου, στο οποίο έχω τη χαρά να σπουδάζω τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα προσπαθήσω να αποτυπώσω με σύντομο και περιεκτικό τρόπο τις σκέψεις μου.

Τα Πανεπιστήμια της χώρας είναι κλειστά από τον Μάρτιο του 2020, οι φοιτητές έχουν αφήσει τις πόλεις που σπούδαζαν, οι τοπικές οικονομίες αγωνιούν και η ανασφάλεια ακόμα και τώρα, που η πανδημία δείχνει να αντιμετωπίζεται, είναι πολύ μεγάλη.

Η κοινωνία βρίσκεται σε συνεχή αναβρασμό, οι επιπτώσεις των πολλαπλών lockdown αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές στην νοοτροπία των πολιτών και η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τα δεδομένα μεταβάλλονται καθημερινά και ο ιός μεταλλάσσεται, καταφέρνει να προσαρμόζει τη δράση της καθώς και τα μέτρα που λαμβάνει.

Σε ότι αφορά τη Ρόδο και τα υπόλοιπα τουριστικά νησιά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν λίγους μήνες, έλαβε την απόφαση για εμβολιασμό όλων των κατοίκων ανεξαρτήτου ηλικίας, σε πρώτη και άμεση φάση, για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στα νησιά, να επικρατήσει η ασφάλεια και να κυλήσει ομαλά η τουριστική σεζόν. Παρόλα αυτά στη Ρόδο τα ποσοστά εμβολιασμού μόλις πριν δύο βδομάδες κυμαίνονταν κοντά στο 36% του πληθυσμού του νησιού, με το αντιεμβολιαστικό κίνημα να βρίσκει έρεισμα σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές τάξεις.

Σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο μας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στην οποία φοιτώ, τα προβλήματα που προκύπτουν από την πολύχρονη απουσία των φοιτητών είναι πολλαπλά και σημαντικά και σίγουρα δεν μπορώ να σας τα παραθέσω στον εν λόγω συλλογισμό μου, γιατί θα καταχραστώ τον χρόνο και την υπομονή σας.

Ως νέος άνθρωπος με όνειρα και στόχους αλλά και καλλιεργημένη την συνείδηση της συλλογικής ευθύνης μέσα μου, έχοντας νοσήσει και νοσηλευτεί κι εγώ με κορονοϊό, έχοντας δει την οικογένεια και τους φίλους μου να νοσούν και να ταλαιπωρούνται, σας καλώ να συμμετάσχετε  μαζικά στην εμβολιαστική διαδικασία

Η εμπειρία της νόσησης αλλά και της νοσηλείας μου, τον περασμένο Μάρτιο, ήταν γεγονός πρωτόγνωρο και αγωνιώδες αφού κλήθηκα να αντιμετωπίσω τον ιό, με όλα τα συμπτώματα που αυτός δημιουργεί, μακριά από την οικογένειά μου, χωρίς βοήθεια λόγω της καραντίνας, απομονωμένος στο σπίτι μου για μια βδομάδα και στον θάλαμο της μονάδας COVID του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για άλλες 4 μέρες, έχοντας βέβαια τη φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών της μονάδας, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Για έναν νέο και πολύ περισσότερο για έναν νέο που βρίσκεται εκατοντάδες ναυτικά μίλια μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, η παραπάνω εμπειρία είναι τρομακτική. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ήθελα να ξεδιπλώσω αυτές τις σκέψεις μου και να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου, να εμβολιαστούν.

Είναι σημαντικό, ως νέα γενιά, να δώσουμε το σωστό παράδειγμα, να «βάλουμε πλάτη» και να ενισχύσουμε την επιχείρηση «Ελευθερία».

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι, πως σε αυτή τη μάχη δεν χωρούν διχασμοί και διαχωρισμοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Σε αυτή τη μάχη ενώνουμε δυνάμεις, σηκώνουμε μανίκια και πολεμάμε τον μόνο κοινό εχθρό: τον κορονοϊό.

Όλοι μαζί ενωμένοι, με αποφασιστικότητα, δύναμη και υπομονή, δίνουμε τέλος στην ανασφάλεια, εμβολιαζόμαστε, επιστρέφουμε στις σχολές μας, επιστρέφουμε στις ζωές μας.

 

Αντώναρος Γιώργος,

Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου