Την διακοπή της συνεργασίας της με την Booking, αποφάσισε η ξενοδοχειακή αλυσίδα ALDEMAR, με προσωπική μάλιστα απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, με άμεση ισχύ. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», ήταν η νέα απαίιτηση της Booking, να αποδεχθούν οι ξενοδόχοι, να αγοράζει από τρίτους – third parties- προμηθευτές, δωμάτια, εάν οι τιμές αυτές, είναι χαμηλότερες από την τιμή που η ίδια έχει εξασφαλίσει από τον ξενοδόχο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία μόλις ημέρα μετά από το ρεπορτάζ του money-tourism.gr, που αποκάλυψε τις κινήσεις των ξενοδοχειακών ενώσεων και αρκετών ξενοδόχων της Καραϊβικής, να σταματήσουν την συνεργασία με την Booking. Υπογραμμίζεται ότι υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια έντονη διαμάχη της Booking με τους Έλληνες ξενοδόχους, καθώς οι τελευταίοι αρνούνται να αποδεχθούν την προκατική της πολυεθνικής, να χρεώνει προμήθεια (!!!) στον ΦΠΑ της τιμής του δωματίου, πρακτική που σύμφωνα με την ΠΟΞ, εκτός των άλλων, είναι και καταχρηστική. Η ΠΟΞ, πολλάκις ζήτησε από την Booking, να τροποποιήσει την πρακτική της αυτή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετική ανταπόκριση.

Συνάντηση στην αντιπροεδρία

Μάλιστα για το θέμα υπήρξε συνάντηση του προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου και του γενικού διευθυντή κ. Νικόλαου Ζωητού, στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, πριν από μερικούς μήνες, στην οποία τονίστηκε ότι η τακτική αυτή της Booking, επιβαρύνει τα ξενοδοχεία, αλλά και στερεί έσοδα από το Δημόσιο, αφού μειώνει το φορολογητέο ποσό, από την χρέωση της προμήθειας του ΦΠΑ στα έξοδα των ξενοδοχείων.

Μάλιστα αφού πρόκειται για ενδοκοινοτική συναλλαγή, δεν υπάρχει πεδίο εφαρμογής ΦΠΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν προχώρησε σε κάποια ρύθμιση ή κίνηση προς την πολυεθνική εταιρία…

Η επιστολή

Στην επιστολή που απέστειλε η Booking, στο σύνολο των ξενοδόχων που συνεργάζονται μαζί της στην Ελλάδα, ζητάει από τους ξενοδόχους να κάνουν αποδεκτή τη νέα της απαίτηση, σημειώνοντας ότι αν συνεχίσουν τη συνεργασία με την παροχή τιμών, αποδέχονται αυτομάτως την αλλαγή αυτή… Αντιθέτως, εάν δεν συμφωνούν θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιουλίου, να το δηλώσουν και αυτομάτως θα διακοπεί η συνεργασία, σε διάστημα 15 ημερών.

. πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ