Τοπικές Ειδήσεις

Τηλεφώνημα από δήθεν λογιστή οδήγησε σε μεταφορά 440 ευρώ μέσω payzy

Nέα υπόθεση που καταγγέλθηκε στις αρχές αναδεικνύει ένα γνώριμο πλέον μοτίβο τηλεφωνικής εξαπάτησης, όπου ο δράστης εμφανίζεται ως επαγγελματίας με θεσμική ιδιότητα και επιχειρεί να δημιουργήσει αίσθηση ασφάλειας και επείγοντος. Σύμφωνα με όσα περιγράφηκαν, το κεντρικό δόλωμα ήταν η υπόσχεση επιστροφής φόρου, μια αφήγηση που αξιοποιεί την προσδοκία οικονομικού οφέλους και την καθημερινή εξοικείωση των πολιτών με φορολογικές διαδικασίες.
Η παθούσα, 33χρονη ημεδαπή, δικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού σε συστημική τράπεζα, προσήλθε στην υπηρεσία και κατέθεσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε δύο ημέρες νωρίτερα, στις 16 Μαρτίου 2026, όταν δέχθηκε κλήση στον χώρο εργασίας της.
Η επικοινωνία έγινε σε σταθερή τηλεφωνική σύνδεση επαγγελματικού χώρου, γεγονός που συχνά λειτουργεί υπέρ του δράστη, καθώς το τηλεφώνημα φτάνει σε περιβάλλον όπου οι κλήσεις από αγνώστους μπορεί να θεωρηθούν συνηθισμένες ή επαγγελματικά αναμενόμενες.
Κατά την καταγγελία, ο άγνωστος άνδρας συστήθηκε ως λογιστής και παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σενάριο, ότι η παθούσα δικαιούται επιστροφή φόρου. Στο κρίσιμο στάδιο, ο δράστης ζήτησε στοιχεία που σχετίζονται με τραπεζική κάρτα συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό της παθούσας. Ειδικότερα, όπως κατατέθηκε, ζήτησε τα τελευταία 8 ψηφία της κάρτας και την ημερομηνία λήξης. Η παθούσα φέρεται να έδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, θεωρώντας ότι αυτά αρκούν για να ολοκληρωθεί η υποτιθέμενη διαδικασία της επιστροφής.
Ακολούθως ο δράστης δεν περιορίστηκε στη συλλογή πληροφοριών αλλά προχώρησε σε πιο ενεργό χειρισμό, ζητώντας από την παθούσα να εκτελέσει η ίδια μεταφορά χρημάτων. Υπό τις υποδείξεις του, πραγματοποιήθηκε μία μεταφορά ύψους 440,00 ευρώ με αιτιολογία που αποδόθηκε ως payzy.
Μετά την πρώτη μεταφορά ο άγνωστος ζήτησε να γίνει και δεύτερη μεταφορά χρημάτων, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο για να ολοκληρωθεί η υποτιθέμενη επιστροφή φόρου. Εκείνη τη στιγμή η παθούσα φέρεται να αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν είναι σωστό και ότι πιθανόν βρίσκεται σε εξέλιξη εξαπάτηση.

Η αντίδρασή της ήταν να προχωρήσει σε αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγών προς την τράπεζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου