Συνεντεύξεις

ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ – ΝΔΦΚ: «Η αυτοδύναμη Ν.Δ. είναι η μόνη προϋπόθεση για μια αυτοδύναμη Ελλάδα»

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές βρίσκεται η τοπική Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας υψηλό επίπεδο συσπείρωσης και θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία του κόμματος.
Όπως δηλώνουν στη «δ» η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου, κυρία Βιβή Παπαδοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρόδου, κύριος Χρήστος Παπακώστας, δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές-χιουμοριστικές ψήφους ή πισωγυρίσματα. Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, είναι η μόνη προϋπόθεση για μία αυτοδύναμη Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο «όπλο» στη φαρέτρα της ΝΔ είναι το πολυδιάστατο, απτό και μετρήσιμο έργο που έχει παραχθεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τελευταία τετραετία, το οποίο αναγνωρίζουν οι πολίτες και αξιολογούν θετικά.

• Η κοινή εκδήλωση για την κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΔΗΜΤΟ ΡΟΔΟΥ, ΟΝΝΕΔ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΡΟΔΟΥ ανέδειξε το υψηλό επίπεδο ενότητας που επικρατεί στην τοπική ΝΔ. Βρίσκεται σε ετοιμότητα η παράταξή σας για τις επικείμενες εθνικές εκλογές;
Β.Π. Πράγματι, η κοινή εκδήλωση των τεσσάρων ανωτέρω κομματικών Οργανώσεων ανέδειξε το πνεύμα της αρμονικής συνεργασίας και ενότητας που τις διακρίνει. Η ώρα των εθνικών εκλογών πλησιάζει.
Γνωρίζουμε το βαθμό δυσκολίας που έχει μια τέτοια προετοιμασία σε μια νησιωτική εκλογική περιφέρεια. Είμαστε σε συνεργασία με την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, κα Έφη Χαραλαμποπούλου, με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Ρόδου, Αντώνη Αρφαρά και με όλα τα στελέχη των νησιών μας.
Επικοινωνούμε το έργο της Κυβέρνησης, μιλάμε για όλα όσα έγιναν αυτά τα χρόνια, ακόμα και αυτά που δεν πήγαν τόσο καλά και που μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Όλα τα στελέχη της παράταξής μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να είναι ξανά η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη Κυβέρνηση.
Χ.Π. Η εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε το περασμένο Σάββατο είχε δίχως αμφιβολία ενωτικό και συσπειρωτικό χαρακτήρα, ωστόσο η ενότητα και η ετοιμότητα είναι δύο στοιχεία τα οποία ποτέ δεν εξέλιπαν από την παράταξή μας, απλώς μέσα από τέτοιες ενέργειες λαμβάνουν ευρεία προβολή. Το πλεονέκτημα ενός πρωθυπουργού είναι η αποκλειστική γνώση της ακριβής ημερομηνίας των εκλογών.
Έχοντας το παραπάνω δεδομένο ως αφετηρία, ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα από την επομένη του σχηματισμού κυβέρνησης. Πλέον, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ημερομηνία των εκλογών, οπότε όπως είναι λογικό κυριαρχούν οι προετοιμασίες και η ετοιμότητα για την στιγμή που θα κληθούν οι πολίτες στην κάλπη.
• Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματα της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της θητείας της; Τι είναι αυτό που εγγυάται η ΝΔ για την νέα γενιά, την οποία εκπροσωπείτε;
Β.Π. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή έθεσε στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους της χώρας μας φέρνοντας στο προσκήνιο τις ανάγκες τους. Δεν έμεινε μόνο στα λόγια, αλλά προχώρησε σε πράξεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες, με άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των νέων. Ενδεικτικά, το «πρώτο ένσημο» για τους νέους 18-29, η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές και δωρεές, αλλά και η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους νέους αγρότες και η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος 50% έως 100%.
Έδωσε λύσεις στις ανάγκες στέγασης νέων ζευγαριών με το πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας.
Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια , οι διορισμοί νέων εκπαιδευτικών, οι πολλές επενδύσεις.
Όλα αυτά μείωσαν την ανεργία κατά 6.5 μονάδες. Όλες αυτές οι πολιτικές, ακόμη και οι οριζόντιες πολιτικές-ψηφιακό κράτος, η μείωση φόρων, η αλλαγή στο ασφαλιστικό, είναι μεταρρυθμίσεις που στην Ελλάδα έγιναν για πρώτη φορά.
Οι νέοι αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφουγκράζεται τους προβληματισμούς τους και δίνει λύσεις για μια Ελλάδα, όπως την ονειρεύονται.
Χ.Π. Η τετραετία που εκπνέει σημαδεύτηκε από συνεχείς κρίσεις. Κρίνοντας από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν θα μπορούσαμε να πούμε πως το σημαντικότερο επίτευγμα της κυβέρνησης ήταν η υπευθυνότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν οι δυσκολίες.
Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφερθούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στις μειώσεις φόρων, στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, στην αμυντική θωράκιση με την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, στην αναμόρφωση της πολιτικής προστασίας και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο πρωθυπουργός οραματίστηκε την Ελλάδα του 2030 με τους νέους ως πρωταγωνιστές και πυλώνες του αύριο.
Με βάση αυτό η μείωση της ανεργίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, το νέο ασφαλιστικό με τον ατομικό κουμπαρά, το “πρώτο ένσημο”, το πρόγραμμα “Σπίτι μου” είναι μερικά από τα μέτρα που αποδεικνύουν εμπράκτως την σύμπλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις ανάγκες της νέας γενιάς.• Ποιο είναι τελικά το δίλημμα, ή αν προτιμάτε το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών;
Β.Π. Στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο κόσμους.
Ο λαός έχει την μοναδική ευκαιρία να συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση της περιόδου 2015-2019 με την Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση του 2019-2023 και πραγματικά οι διαφορές αυτής της σύγκρισης είναι χαώδεις και συντριπτικά υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ή χιουμοριστικές ψήφους. Γιατί, αυτοδύναμη ΝΔ είναι η μόνη προϋπόθεση για αυτοδύναμη Ελλάδα.
Χ.Π. Το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι πολύ απλό. Από την μια έχουμε την επιλογή να συνεχίσουμε σταθερά στον δρόμο της υπευθυνότητας βασιζόμενοι σε μια πολιτική που στοχεύει στην καθολική ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου και από την άλλη να επιστρέψουμε στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα. Ο ελληνικός λαός γύρισε σελίδα το 2019 και σε καμία περίπτωση δεν θα πραγματοποιήσει ένα πισωγύρισμα σε ένα νέο 2015.
• Πώς θα χαρακτηρίζατε την κεντρώα διεύρυνση της ΝΔ σε κεντρικό και …τοπικό επίπεδο;
Β.Π. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις υποψηφίων που προέρχονται από τον κεντρώο χώρο έγιναν πράγματι αφορμή συζήτησης την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τις πόρτες της παράταξής μας σε πρόσωπα που προέρχονται από τον κεντρώο χώρο, διότι, όπως είναι γνωστό και το 2019 υπήρξαν αρκετά στελέχη που προέρχονταν από τον συγκεκριμένο χώρο και προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία, διαγράφοντας μάλιστα μια επιτυχημένη πορεία.
Εφόσον λοιπόν υπάρχουν ενδιαφερόμενα πρόσωπα που έρχονται στην παράταξή μας, διότι ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες της, θεωρώ ότι είναι απολύτως θεμιτό αυτό το “άνοιγμα” δεδομένου ότι συστρατεύονται στον αγώνα μας για μια σωστή πορεία της χώρας, που σηματοδοτείται από ευημερία και ανάπτυξη.
Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η προ ημερών ανακοίνωση της Ελευθερίας Φτακλάκη ως υποψήφιας βουλευτού Δωδεκανήσου με την Νέα Δημοκρατία, την οποία πολλά στελέχη καλωσόρισαν στην παράταξή μας στην εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε από τις κομματικές μας οργανώσεις, κάθε επιτυχία στην προσπάθειά της.
Χ.Π. Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης εξαλείφθηκαν τα στεγανά του εκάστοτε πολιτικού χώρου. Κυρίαρχο παράδειγμα η αριστερή πολιτική της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία “κατακρεούργησε” τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή υποστήριξε πως θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, εφάρμοσε μια πολιτική με την οποία ενίσχυσε όλους τους πολίτες βασιζόμενος στις ανάγκες τους.
Το γεγονός ότι συστρατεύονται και στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους αποτελεί ένα ύψιστο επίτευγμα και την επιβεβαίωση πως η πολιτική του κόμματος αντανακλά στις ανάγκες και προσδοκίες όλων των πολιτών. Με βάση όλα τα παραπάνω, η μόνη διεύρυνση που γίνεται εύκολα αντιληπτή, αφορά στα αυξανόμενα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας έναντι των άλλων κομμάτων.
• Είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας; Πιστεύετε ότι η ΝΔ θα καταφέρει να διατηρήσει τη μεγάλη δυναμική της στα Δωδεκάνησα; Θα καταφέρει να επανεκλέξει τέσσερις βουλευτές;
Β.Π. Η αυτοδυναμία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να είναι ο μόνος στόχος. Οι πολίτες θα κρίνουν θετικά το έργο της Κυβέρνησης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες πολλές κρίσεις. Η εικόνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου είναι θετική.
Είναι σημαντικά τα έργα που επιτεύχθηκαν στον τόπο μας και στη χώρα. Θεωρώ ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τη μεγάλη δυναμική της στον νομό μας και θα καταφέρει να επανεκλέξει τέσσερις βουλευτές.
Χ.Π. Από το 2016 οπότε και εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνεται μια ξεκάθαρη υπεροχή σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι 7 χρόνια μετά, αυτό το ισχυρό προβάδισμα παραμένει. Σε συνδυασμό λοιπόν και με την κυβερνητική θητεία ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι απλά εφικτός, αλλά απόλυτα πραγματοποιήσιμος.
Στα Δωδεκάνησα έχουμε την τύχη να μας εκπροσωπούν επάξια τέσσερις εξαιρετικοί βουλευτές που βρίσκονται δίπλα στα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών. Είμαι πεπεισμένος πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει να επανεκλέξει τέσσερις βουλευτές και θα ήθελα με την ευκαιρία να εκφράσω την στήριξη μου και τις θερμότερες ευχές σε όλους τους υποψήφιους της παράταξής μας στον αγώνα τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου