Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων στα νησιά από τα τουρκικά παράλια

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, 4 Σύροι διακινητές, που συνελήφθησαν στη Ρόδο και στη Σύμη.
Πιο συγκεκριμένα την άγουσα για τις φυλακές παίρνουν οι N. A. του A. 48 ετών και M. B. K. του A. 34 ετών, που συνελήφθησαν την Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας Ρόδου.
Την 15η Σεπτεμβρίου 2015 και περί ώρα 09:30 συγκεκριμένα το λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά απο τους κυβερνήτες δύο τουριστικών σκαφών για την ύπαρξη λευκού θαλαμηγού σκάφους στην θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας, πλησίον του ακρωτηρίου Βόδι, επί του οποίου επέβαινε ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών.
Άμεσα, απο ξηράς αναχώρησε κλιμάκιο, ενώ σκάφος του λιμενικού απέπλευσε για έρευνα. Περί ώραν 10:00 το σκάφος εντόπισε το «δουλεμπορικό» πλησίον του ξενοδοχείου «Sunwing» να πλέει ακυβέρνητο.
Από τη θαλαμηγό, που οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο Καρνάγιο, αποβιβάστηκαν συνολικά 227 παράνομοι μετανάστες καθώς και οι δύο διακινητές.
Ο πρώτος κατονομάστηκε από τους μετανάστες ως ο κυβερνήτης του σκάφους ενώ ο δεύτερος φέρεται να εμπλέκεται στην οργάνωση του ταξιδιού.
– Επιπλέον στις φυλακές οδηγούνται και οι Α. Ζ. M. του A. 28 ετών και T. A. του B. 32 ετών που μετέφεραν μετανάστες στη νησίδα Νίμος.
Οι διακινητές επέβαιναν συγκεκριμένα σε ένα πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος άνευ ονόματος, σημαίας Τουρκίας και αποβίβασαν 23 παράτυπους μετανάστες οι οποίοι κατέθεσαν ότι κατέβαλαν 3.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
-Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθησαν στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης 18 Σύροι (15 άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν 2 παιδιά) και 2 Ιρακινοί, για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
– Την ίδια μέρα συνελήφθησαν στον Αρχάγγελο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου 11 Σύροι (8 άνδρες και 3 γυναίκες που συνόδευαν 1 παιδί) και στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού 11 Σύροι (7 άνδρες και 4 γυναίκες που συνόδευαν 7 παιδιά).
– Στη Σύμη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης 12 Σύροι (7 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 8 παιδιά).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ