Με την υπ’ αρίθμ. 260/2015 απόφαση της επιτροπής αναστολών του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώθηκε η Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη στην γνωστή υπόθεση εγκατάστασης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας έξω από τον όρμο Πανορμίτη.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ ανέστειλε τις πράξεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας  και μίσθωσης, μέχρι να εκδοθεί απόφαση στην αντίστοιχη αίτηση ακύρωσης,  που θα εκδικασθεί στο Ε’ Τμήμα του ίδιου Δικαστηρίου.
Οι πλωτές εγκαταστάσεις της υπό ίδρυση μονάδας προβλέπονται στον όρμο «Φακούντα» που περιβάλλει τον όρμο Πανορμίτη και οι χερσαίες είναι επίσης όμορες του Πανορμίτη στη θέση «Πάτος».
Σύμφωνα με τις αιτήσεις της Ιεράς Μονής υπάρχουν σοβαρές πλημμέλειες και στις διαδικασίες των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και στην τήρηση του νόμου για ουσιώδεις παραλείψεις στις πράξεις που εκδόθηκαν, τόσο για τις χερσαίες όσο και για τις πλωτές εγκαταστάσεις.
Την υπόθεση χειρίζεται από πλευράς της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη το δικηγορικό γραφείο Θεόδωρου και Μιχαήλ Παπαγεωργίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ