Η θολή εικόνα γύρω από τη σχέση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη με την εταιρεία «Διάτμηση ΑΤΕ» και οι διευκρινίσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας, που μάλλον επιτείνουν τη σύγχυση παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο, εξακολουθούν να προκαλούν πολιτικές αναταράξεις. Ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης θέλησε χθες να κλείσει το θέμα και δήλωσε (ANT1) ότι έχουν αποδειχθεί όλα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζονται, ιδιαίτερα με επίκεντρο το ιδιωτικό συμφωνητικό που παρουσίασε για τη μεταβίβαση των μετοχών και το γεγονός ότι αυτό έχει επικυρωθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής (μια όχι απαραίτητη διαδικασία) από υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία, μάλιστα, δεν είναι ανοιχτή για τους πολίτες.

Η Ν.Δ. έσπευσε να τονίσει ότι «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος», προσθέτοντας ότι η εισαγγελική αρχή οφείλει να ερευνήσει το θέμα, δεδομένου, μάλιστα, όπως επισημαίνει, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική. «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν», καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα και το γεγονός ότι ο κ. Φλαμπουράρης βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα η υπόθεση και οι «σκιές» γύρω από αυτήν να αγγίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν χθες την Κουμουνδούρου σε αλλαγή στάσης. Ετσι, ενώ μέχρι προχθές από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «το θέμα δεν είναι πολιτικό», παραπέμποντας στον κ. Φλαμπουράρη για εξηγήσεις, χθες το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σχολιασμό και επίθεση προς τη Ν.Δ. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ενορχηστρωμένη επίθεση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα την επαγγελματική ιδιότητα του Αλ. Φλαμπουράρη». Αναφέρεται, επίσης, ότι η Ν.Δ. «συντάσσεται με τον κίτρινο Τύπο» και ότι «πρόκειται ξεκάθαρα για μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και συγκάλυψης των εγκληματικών της ευθυνών αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και την υπόθεση των υποβρυχίων». Η Ν.Δ. απάντησε σε υψηλούς τόνους, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ, να ασχοληθεί και με τη λίστα Τσίπρα», ενώ για το θέμα των υποβρυχίων παραπέμπει προς ενημέρωση στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ «που διόρισε ο κ. Τσίπρας μέσα στη νύχτα».

Το Ποτάμι ζητεί εξηγήσεις

Εξηγήσεις για την υπόθεση Φλαμπουράρη ζήτησε εκ νέου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις από όλους όσοι είναι ενεργοί στον δημόσιο βίο και έχουν πρόσβαση στο δημόσιο χρήμα», τόνισε. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης έκανε αναφορά σε «εύλογα ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει» ο πρώην υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτοί που ποινικοποίησαν την πολιτική ζωή του τόπου το χρεώνονται απόλυτα».

Καθημερινή

Έντυπη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ