Τοπικές Ειδήσεις

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Αποκατάσταση των ζημιών στην Πάτμο άμεσα και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας!

Να γίνουν άμεσα έργα επισκευής των ζημιών, που προκάλεσε η κακοκαιρία της 1ης Φεβρουαρίου στην Πάτμο, ζητά με ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Οικονομικών η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα.

Ακόμη επειδή εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, δεν αποκλείεται να σημειωθούν ξανά ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν και πάλι ζημιές στο νησί, εκτός από την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, είναι αναγκαίο να γίνουν και έργα προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Επιτακτική ανάγκη είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών και να αποζημιωθούν από το κράτος οι πληγέντες.

Για τις ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάτμο η βουλευτής του ΜέΡΑ 25 κ. Φωτεινή Μπακαδήμα κατάθεσε την ακόλουθη ερώτηση:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών

τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία στην Πάτμο»

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία, την 1η Φεβρουαρίου στην Πάτμο. Έγιναν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο του νησιού έπεσαν μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Ελευθέριο Πέντε, επειδή έχουν προκληθεί ζημιές και σε κατοικίες από την νεροποντή, θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για απλές εργασίες επισκευών και την αντικατάσταση της οικοσκευής.

Εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, δεν αποκλείεται να σημειωθούν ξανά ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν και πάλι ζημιές στο νησί. Αυτό σημαίνει

πως το νησί, εκτός από την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, έχει ανάγκη και από έργα προστασίας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο πως ήδη το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και επομένως οι όποιες εργασίες επισκευής πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

1. Πότε θα ξεκινήσει από τα αρμόδια υπουργεία η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες στο νησί ώστε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι;

2. Θα υπάρχει ανάλογη μέριμνα για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία;

3. Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο του νησιού;

4. Θα δρομολογηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για την Πάτμο;

Η ερωτώσα βουλευτής

Φωτεινή Μπακαδήμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου