Ειδήσεις

Σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, υπό της ανωτάτης εισαγγελικού λειτουργού, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εισαγγελέων της χώρας, με αντικείμενο την ταχύτερη καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Στην ευρεία αυτή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος χρήματος, Γιώργος Παντελής, και ο επόπτης ερευνών οικονομικού εγκλήματος Νίκος Παντελής, τέθηκε ακόμη το ζήτημα βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας των Εισαγγελιών της χώρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δόθηκαν οδηγίες στους εισαγγελείς για τον τρόπο χειρισμού των δικογραφιών, προκειμένου να επιταχυνθεί και να καταστεί πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ ζητήθηκε από τους εισαγγελείς Εφετών να εποπτεύουν και να μεριμνούν, προκειμένου να βρίσκονται όλοι οι εισαγγελείς στον τόπο που υπηρετούν.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα των αναβολών των δικών, προκειμένου οι υποθέσεις οι οποίες αναβάλλονται να καταλήγουν στον ίδιο προεδρεύοντα δικαστικό λειτουργό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου