Με βαθιά ανακούφιση υποδέχθηκαν οι άνθρωποι της Κατταβιάς τη νίκη της ομάδας επί της Α.Ε. Λέρου με 4-2, την περασμένη Τρίτη για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries.
Για τους «κιτρινόμαυρους» της νότιας Ρόδου η συνάντηση με τους Λεριούς ήταν… «ζωής και θανάτου», καθώς μία απώλεια βαθμών θα τους καθήλωνε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα φόρτωνε τους ώμους τους με δυσβάσταχτο βάρος για τη συνέχεια των υποχρεώσεών τους στη διοργάνωση.
Η ομάδα ξεπέρασε το άγχος της, έφτασε σε ένα σχετικά άνετο «τρίποντο» και το σημαντικότερο «ξεμπούκωσε», βρίσκοντας τέσσερα τέρματα με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ προς μεγάλη ικανοποίηση του προπονητή της Χρήστου Χωρίτη, που είδε επιτέλους το σύνολό του να μετουσιώνει τις ευκαιρίες του και να «ξορκίζει» την «κατάρα» του γκολ.
Ο νεαρός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του βλέπουν πλέον με πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κάνουν ό, τι βρίσκεται στις δυνάμεις τους προκειμένου να απομακρύνουν την ομάδα από τη διακεκαυμένη ζώνη της βαθμολογίας.
Στο αυριανό παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης με τον Φοίβο στο γήπεδο της Κρεμαστής, ο στόχος της Κατταβιάς είναι να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική, να δώσει με αυταπάρνηση τη μάχη της απέναντι στο φαβορί του ζευγαριού και διεκδικήσει ό, τι καλύτερο της προσφέρει το ματς σε βαθμούς.
Ούτως ή άλλως η πίεση του «πρέπει» μειώθηκε με τη νίκη της περασμένης Τρίτης, η οποία άφησε πίσω της όλους τους ποδοσφαιριστές ετοιμοπόλεμους, καθώς δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών.
Κατταβιά: Βαθιά ανακουφισμένοι και με το βλέμμα στην Κρεμαστή















