Τοπικές Ειδήσεις

Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Βασ. Υψηλάντη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων στο άγγελμα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκδημία του μακαριστού Ρόδιου Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου. Το μεγάλο του πνευματικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στις τόσο σημαντικές, για το Πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, περιοχές της Ιταλίας, Μάλτας και Αγίου Μαρίνου, αλλά και οι προσπάθειές του για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών, τον κατέστησαν αναντικατάστατο και πολύτιμο Ιεράρχη για την Ορθοδοξία. Πρωτεργάτης της Συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας, με την οποία έλαβε προνόμια ανάλογα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Για τους Έλληνες και ειδικότερα τους Δωδεκανήσιους φοιτητές της Ιταλίας, υπήρξε, από ιερέας στη Νεάπολη Ιταλίας, φίλος και υποστηριχτής. Προσωπικά με τιμούσε με την πατρική του αγάπη την οποία, κάθε χρόνο, μου εξεδήλωνε επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του Κρεμαστή Ρόδου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου