Τοπικές Ειδήσεις

Προγραμματίζονται συναυλίες, beach parties και πανηγύρια – Τα μέτρα έχουν χαλαρώσει επικινδύνως και στη Ρόδο!

Την ώρα που η αγωνία για την έξαρση ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού κορυφώνεται και η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει, υπό τα νέα δεδομένα, την διασπορά του κορωνοϊού, παρατείνοντας μάλιστα τα μέτρα στις παραλίες, το βλέμμα είναι στραμμένο στα πανηγύρια, στα πάρτι και στις συναυλίες του Αυγούστου.
Με νέα απόφαση, παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου η ισχύς της κοινής απόφασης για τα μέτρα στις παραλίες, ενώ την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δεν αποκλείεται η απόφαση για την απαγόρευση στα πανηγύρια να παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Yπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ για τις παραλίες προβλέπει 4 μέτρα απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, δύο ξαπλώστρες ανά ομπρέλα, σωματική άθληση αλλά όχι με ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή, takeaway και delivery για φαγητό και ποτό, απαγόρευση χρήσης μπαρ όπου υπάρχουν και ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας. Προβλέπονται επίσης πρόστιμα που ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 25.000 ευρώ αλλά και λουκέτα έως 90 ημέρες.
Ωστόσο και παρά τον ορατό κίνδυνο, για τοπικά lockdown κι ενώ το τοπίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τους ειδικούς να κρούουν τα καμπανάκια του κινδύνου για τη διασπορά του ιού και την αναιτιολόγητη χαλάρωση των μέτρων, στη Ρόδο ήδη προγραμματίζονται μεγάλες συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Σαμπάνης όπως επίσης οργανωμένα πάρτι σε beach bar και ανοιχτούς χώρους διασκέδασης, ενώ προετοιμασία γίνεται και για τα γνωστά καθιερωμένα πανηγύρια του Αυγούστου στα Δωδεκάνησα, παρά τον ορατό κίνδυνο να τιναχθούν όλα στον αέρα.
Αυτό που ιδιαιτέρως προβληματίζει, είναι το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα και στη Ρόδο και σχεδόν κανείς δεν λαμβάνει προστασία σε συναθροίσεις ακόμα και σε κλειστούς χώρους, που σε συνδυασμό με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, μπορεί να αποδειχθεί σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη προοπτική.
Παρόλα αυτά και χωρίς να υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι, ο προγραμματισμός για μαζικές συναθροίσεις με σκοπό τη διασκέδαση γίνονται σαν να έχει εκλείψει ο κορωνοϊός, την ώρα όμως που η ανησυχία εντείνεται, αφού η έξαρση που σημειώνεται, λόγω και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, δεν αποκλείεται να φέρει το νησί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Εδώ και μερικές ημέρες οι επιδημιολόγοι έχουν σταθεί περισσότερο στο ζήτημα της μάσκας, καθώς παρατηρούνται συχνά φαινόμενα συνωστισμού όπου ο κόσμος δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και από τη στιγμή που αυτό συμπίπτει με την άνοδο των κρουσμάτων, κρίνουν απαραίτητο αυτό το μέτρο, που τηρείται και σε άλλες χώρες εξάλλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιώργος    17.07.2020 14:11

    Τα πράγματα είναι απλά. Αποτρέψτε κάθε συναυλία και κάθε πανηγύρι. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν τα στραβά μάτια οι τοπικοί φορείς και να μην εφαρμόζουν το νόμο σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες ροδίτες ή όχι με το να τους αφήνουν να παραβιάζουν το νόμο και ειδικά σε μία τόσο ευπαθής κατάσταση. Ο κάθε απλός πολίτης που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται στον τουρισμό και πηγαίνει με την οικογένειά του στις θάλασσες μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι στις παραλίες που βρίσκονται ξενοδοχεία τηρούνται οι νόμοι ενώ αντίθετα σε παραλιακά μπαράκια από επιχειρηματίες όπως στο sun wing στην santa marina στην Καλλιθέα και πολλά άλλα στην νότια Ρόδο οι ξαπλώστρες βρίσκονται κυριολεκτικά στο κύμα και σε λιγότερο από ένα μέτρο η μία από την άλλη. Η ηχορύπανση φτάνει σε απίστευτα όρια και η ρύπανση του περιβάλλοντος περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς οι άδειες για Μπάρ ή καντίνες δεν περιλαμβάνουν μαγειρία ολόκληρα και αποχέτευσεις αυτών.
    Αυτά συμβαίνουν εδώ και χρόνια και κανένας τοπικός άρχοντας δεν κάνει κάτι για αυτό, φέτος όμως έχουμε να κάνουμε και με τη δημόσια υγεία για αυτό πρόταση μου είναι καλύτερα να κλείσει ένας επιχειρηματίας που δίνει ένα πενιχρό μεροκάματο σε δύο Έλληνες και τέσσερις αλλοδαπούς παρά να αρρωστήσει και να νοσηλευτεί το 2% του πληθυσμού σε ένα νοσοκομείο που δεν μπορεί να αντέξει και δεν έχει τα μέσα να νοσηλευτεί όλος αυτός ο κόσμος.
    Για να κλείσω θα προτιμούσα να χάσει χρήματα ένας επιχειρηματίας παρά να αποκτήσουμε μεγαλο ποσοστο κρουσματων κορονοιου στο νησί μας ενώ οι αρχές κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το κρατήσουν χαμηλό ελέγχοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Επιπρόσθετα τα πρόστιμα θα βοηθήσουν να συνετιστεί ο κάθε έξυπνος που δεν ακολουθεί τους νόμους και ταυτόχρονα να γεμίσουν τα τοπικά ταμεία.
    Με εκτίμηση ένας απλός Ροδίτης χωρίς οικονομικά συμφέροντα.

Σχολιασμός άρθρου