Την χρήση φαρμακευτικής κάνναβης προκειμένου να «ηρεμεί» πρότεινε ο απατεώνας γιατρός «Νίκος Κόντος», στη μητέρα ενός από τα θύματα του που κατέληξαν.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που παρουσιάζει το Newpost,  στις αρχές Απριλίου του 2017 η μητέρα ενός από τα θύματα του τον κάλεσε τηλεφωνικά και του περιέγραψε πως το παιδί της «δεν μπορεί να περπατήσει, έκλαιγε και της έλεγε πως δεν θέλει να μείνει ανάπηρη», τότε ο απατεώνας της ζήτησε με αυστηρό τόνο, όπως καταθέτει ότι , «δεν θα μείνει ανάπηρη και να μην της χαρίζομαι».

Όπως αναφέρει η μάρτυρας, «πολλές φορές για να με καθησυχάσει ο “Κόντος” μου έλεγε Μη Φοβού και μου πρότεινε να παίρνω και εγώ λίγη θεραπευτική κάνναβη για να ηρεμώ». Μάλιστα ο «Κόντος» της είχε  παρουσιάσει και έναν αδελφό, που υπηρετεί στην πολεμική αεροπορία στη Ρόδο. «Ο “Κόντος” μας είχε πει ότι διέμενε στο Λαγονήσι, οδηγούσε ένα μαύρο τζιπ BMW,  που έφερε στο πίσω τζάμι το σήμα του γιατρού, (αυτοκόλλητο πράσινο φίδι) το οποίο είχαμε δει αρκετές φορές, όπως και το φορούσε πάντα ακριβά ρούχα» καταλήγει η μητέρα του θύματος.

Τα fake news του ψευτογιατρού για τον κορωνοϊό

Ακόμη και… θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό αναπαρήγαγε στα θύματά του ο ο 47χρoνος ψευτογιατρός, Νίκος Κοντοστάθης. Ο «μαϊμού» γιατρός, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega, υποστήριζε στο ενημερωτικό μήνυμα, με παραλήπτες τους ανυποψίαστους ασθενείς, πως ο κορωνοϊός είναι ένα βιολογικό όπλο για τον έλεγχο των γεννήσεων.

«Είναι ένα βιολογικό όπλο το οποίο θα μειώσει το προσδόκιμο ζωής στα 55 έως 60 έτη και η αναπαραγωγή θα καταστεί επιλεκτική για τους ολίγους και υγιείς μόνο με επιλεκτικό εργαστηριακό τρόπο τεχνητής γονιμοποίησης», ανέφερε και δεν δίσταζε μάλιστα να επικαλείται δήθεν πηγές από τις ΗΠΑ προκειμένου να δώσει αξιοπιστία στα μυθεύματα που διακινούσε.

Λίγες εβδομάδες πριν συλληφθεί, σε άλλο μήνυμά του, ανέφερε: «Οι Τούρκοι γιατροί πιστεύουν ότι ο ρυθμός διάδοσης της νόσου θα είναι απίστευτα πιο γρήγορος από της Ιταλίας και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και θα δημιουργήσει πολύ μεγάλο αριθμό απωλειών».

Ο… γιατρός της διπλωματίας

Ο Νίκος Κοντοστάθης δεν ασχολείτο μόνο με ιατρικά θέματα, καθώς παρουσιαζόταν ως ειδικός ακόμα και σε θέματα διεθνών σχέσεων και διπλωματίας.

Χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό μήνυμα υποστήριζε: «Από ΗΠΑ εξακριβωμένο γνωρίζουμε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει πρόθεση να πάρει από την Τουρκία 30.000 μετανάστες και να τους τοποθετήσει σε χώρους διαμονής στα ελληνοαλβανικά σύνορα».

Άλλωστε, ως γνωστόν, ο 47χρονος ψευτογιατρός έχει κατηγορηθεί επίσης ότι υφάρπαξε από γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2005 – 2008 για δήθεν επενδύσεις σε προηγμένα συστήματα επικοινωνιών.

Πηγή: pentapostagma.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ