Αθλητικά

Αντιδράσεις για την επιλογή των αθλητών για τα Island Games

Η επιτροπή αγώνων της Ρόδου για τα Island Games ανακοίνωσε την Πέμπτη τις συμμετοχές των αθλητών μας στη διοργάνωση που θα γίνει στο Γιβραλτάρ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις σε σωματεία και αθλητές, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή.

Συγκεκριμένα, και όσον αφορά στο άθλημα της κολύμβησης, βάσει της προκήρυξης, στους αγώνες του Γιβραλτάρ θα έπαιρναν μέρος οι αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις, όπως είναι και το λογικό. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκαν τα τέσσερα σωματεία του νησιού μας (Πιγκουίνοι, Ροδίων Άθλησις, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου και Υγρός Στίβος Ρόδου), η επιτροπή αγώνων επρόκειτο να διοργανώσει ημερίδα κολύμβησης, από την οποία θα προέκυπταν οι καλύτεροι που θα εκπροσωπούσαν τη Ρόδο στα Island Games. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αρμόδιοι δεν επικοινώνησαν καν με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους τις καρτέλες των αθλητών μας, έτσι ώστε να έχουν μια καλύτερη άποψη για τους χρόνους των υποψήφιων κολυμβητών. Με λίγα λόγια, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη των αγώνων.

Αντιθέτως, η επιλογή έγινε χωρίς καμία αξιοκρατία και χωρίς να γίνει κάποιος προκριματικός αγώνας προεπιλογής, όπως είχε γίνει γνωστό, με όσους αντιδρούν να κάνουν λόγο για επιλογή που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους με συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι». Μάλιστα, τα σωματεία που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην ημερίδα προεπιλογής έδωσαν προκαταβολή 50 ευρώ για τη συμμετοχή τους, την οποία σύμφωνα με την ενημέρωση, θα πάρουν πίσω από τον Δήμο Ρόδου.

Το ίδιο φαίνεται να έχει συμβεί και στην επιλογή για τα υπόλοιπα αθλήματα, καθώς στην αποστολή βρίσκονται μη εν ενεργεία αθλητές και άλλοι χωρίς πολλές διακρίσεις, ενώ έχουν μείνει εκτός παιδιά που προσφάτως κατέκτησαν μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και καλές θέσεις σε τελικούς των αγωνισμάτων τους. Μάλιστα, αγώνας προεπιλογής, δεν έγινε σε κανένα άλλο άθλημα. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η κατανομή των συμμετεχόντων ανά άθλημα, αφού σε κάποια υπάρχει δυσανάλογα μεγάλη συμμετοχή, ενώ σε άλλα, σημαντικότερα, η συμμετοχή είναι μικρότερη. Αντιδράσεις υπάρχουν επίσης και για τους συνοδούς που επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν μαζί με την αποστολή στο Γιβραλτάρ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου