ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ελληνική σημαία που συνόδευσε τον πρίγκιπα Φίλιππο στην τελευταία κατοικία του

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Funeral of Britain's Prince Philip in Windsor
Members of the Royal Family follow the hearse, a specially modified Land Rover, during the funeral of Britain's Prince Philip, husband of Queen Elizabeth, who died at the age of 99, on the grounds of Windsor Castle in Windsor, Britain, April 17, 2021. REUTERS/Hannah McKay/Pool

Το «τε­λευ­ταίο αντίο» είπαν οι Βρε­τα­νοί στον πρί­γκι­πα Φί­λιπ­πο, ο οποί­ος πέ­θα­νε σε ηλι­κία 99 ετών.

Η τε­λε­τή έγινε σε στενό κύκλο, με ελά­χι­στους προ­σκε­κλη­μέ­νους, ενώ Ουί­λιαμ και Χάρι βρέ­θη­καν ο ένας πλάι στον άλλο. Λά­βα­ρο με τον ελ­λη­νι­κό σταυ­ρό «έντυ­σε» το φέ­ρε­τρο με τη σορό του πρί­γκι­πα Φι­λίπ­που, το οποίο το­πο­θε­τή­θη­κε κα­τό­πιν της τε­λε­τής στη Βα­σι­λι­κή Κρύ­πτη του πα­ρεκ­κλη­σιού του Αγίου Γε­ωρ­γί­ου.

Στις 11 π.μ. (το­πι­κή ώρα, 13:00 ώρα Ελ­λά­δας), το Πρώτο Τάγμα Γρε­να­διέ­ρων με­τέ­φε­ρε το φέ­ρε­τρο του Φι­λίπ­που, κα­λυμ­μέ­νο με την προ­σω­πι­κή ση­μαία του δούκα του Εδιμ­βούρ­γου, η οποία ου­σια­στι­κά αντι­προ­σω­πεύ­ει τη ζωή του, από την ελ­λη­νι­κή του κλη­ρο­νο­μιά έως τους βρε­τα­νι­κούς τί­τλους του. ένα στε­φά­νι, το ναυ­τι­κό κα­πέ­λο και το σπαθί του, από το Ιδιω­τι­κό Πα­ρεκ­κλή­σι, στον Πύργο του Ουίνδ­σορ, στην Εσω­τε­ρι­κή Αί­θου­σα του Πύρ­γου.

Στις 16:00 ώρα Ελ­λά­δας άρ­χι­σε το τε­λε­τουρ­γι­κό και εντός 15 λε­πτών πα­ρα­τά­χθη­καν στην αυλή του Πύρ­γου στρα­τιω­τι­κά απο­σπά­σμα­τα από σώ­μα­τα με τα οποία ο Φί­λιπ­πος είχε ει­δι­κές στρα­τιω­τι­κές σχέ­σεις, όπως το Βα­σι­λι­κό Ναυ­τι­κό, οι Βα­σι­λι­κοί Πε­ζο­ναύ­τες, η Φρου­ρά των Γρε­να­διέ­ρων, το Βα­σι­λι­κό Σύ­νταγ­μα Τυ­φε­κιο­φό­ρων Γκούρ­κα, το Σώμα Υπη­ρε­σιών Πλη­ρο­φο­ριών και οι Χαϊ­λά­ντερς.

Η τε­λε­τή ξε­κί­νη­σε με ενός λε­πτού σιγή και σε αυτήν πρω­το­στά­τη­σε ο αρ­χιε­πί­σκο­πος του Ουίνδ­σορ. Η κη­δεία ακο­λού­θη­σε τις επι­θυ­μί­ες του πρί­γκι­πα Φί­λιπ­που με στρα­τιω­τι­κή δομή η οποία και χαι­ρέ­τη­σε «το θάρ­ρος και την πίστη του».

Η  μου­σι­κή και οι ύμνοι  ήταν επι­λο­γές του εκλι­πό­ντος δούκα. Με­τα­ξύ αυτών σύν­θε­ση του Sir Benjamin Britten, και ο Ψαλ­μός 104 που γρά­φτη­κε από τον William Lovelady για τα 75α γε­νέ­θλια του συ­ζύ­γου της Ελι­σά­βετ.

Λίγο πριν από τις 18.00 τo φέ­ρε­τρο με τη σορό του πρί­γκι­πα Φί­λιπ­που το­πο­θε­τή­θη­κε στη Βα­σι­λι­κή Κρύ­πτη του Πα­ρεκ­κλη­σί­ου του Αγίου Γε­ωρ­γί­ου, στον Πύργο του Ουίνδ­σορ. Κα­νο­νιο­βο­λι­σμοί σή­μα­ναν το τέλος της τε­λε­τής, η οποία ξε­κί­νη­σε με τον ίδιο τρόπο το πρωί, στη μνήμη του Δόυκα του Εδιμ­βούρ­γου.

 

 

 

Members of the Royal Family follow the hearse, a specially modified Land Rover, during the funeral of Britain’s Prince Philip, husband of Queen Elizabeth, who died at the age of 99, on the grounds of Windsor Castle in Windsor, Britain, April 17, 2021. Leon Neal/Pool via REUTERS

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.