Τοπικές Ειδήσεις

Aμανάτι ανοικτά της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο MV Clio!

Το ταξίδι τελείωσε στη… Ρόδο για το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο “MV Clio”, το οποίο έχει δέσει τις τελευταίες ημέρες ανοικτά της Ιξιάς και παραμένει στην θαλάσσια περιοχή του νησιού από την 12η Μαρτίου 2020 χωρίς να έχει δέσει στο λιμάνι.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 56 άτομα πλήρωμα, ενώ μέχρι στιγμής με «λάντζα» έχει επιτραπεί ένας ανεφοδιασμός του κι ακόμη ένας προγραμματίζεται για την 22α Απριλίου 2020.
Ανήκει στην Γαλλική εταιρεία κρουαζιέρας Grand Circle Cruises, η οποία αν και διαθέτει μικρού μεγέθους κρουαζιερόπλοια, δραστηριοποιείται σχεδόν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ως τη Βενεζουέλα, την Ανταρκτική και τη Βόρεια Ευρώπη.
Το Clio εκτείνεται σε 5 καταστρώματα και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 90 επιβατών. Eχει μήκος 328 πόδια, ναυπηγήθηκε το 1998 και ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 2016.
Σημειώνεται ότι η παρουσία του πλοίου ανοικτά της Ρόδου έχει προκαλέσει Fake news από ανεύθυνους, που ταυτίζουν την παραμονή του στο νησί με κρούσματα κορωνοϊού στο πλήρωμά του, γεγονός παντελώς ψευδές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι εκπρόσωποι του κλάδου της κρουαζιέρας υποστηρίζουν ότι αιφνιδιάστηκαν από την πανδημία, πλοιοκτήτριες εταιρείες συνέχιζαν να διοργανώνουν νέες κρουαζιέρες έως τα μέσα Μαρτίου, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε κηρύξει πανδημία κορωνοϊού.
Πλέον απαγορεύεται σε όλα τα λιμάνια της χώρας να δένουν κρουαζιερόπλοια.
Ακόμα και στις αρχές Φεβρουαρίου, ξεσπάσματα Covid-19 είχαν εντοπιστεί σε κρουαζιερόπλοια. Τo Diamond Princess είχε τεθεί σε καραντίνα από τις 4 Φεβρουαρίου στην Ιαπωνία, και τουλάχιστον 10 από τους ασθενείς που κόλλησαν στο πλοίο κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου. Στις 8 Μαρτίου, είχε σημειωθεί διασπορά του κορωνοϊού στους επιβάτες και στα πληρώματα τουλάχιστον έξι πλοίων, με δύο από αυτά να έχουν αποπλεύσει μετά την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε θάλασσες όλου του κόσμου, τα κρουαζιερόπλοια Pacific Princess, Queen Mary 2, Arcadia, Astor, Magnifica, Columbus, Costa Deliziosa και Greg Mortimer παραμένουν εν πλω. Σύμφωνα με τις λίστες επιβατών, τουλάχιστον 6.362 επιβάτες παραμένουν σε αυτά, σε προγραμματισμένα ταξίδια διάρκειας μηνών σε ορισμένες περιπτώσεις.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για Covid-19 σε άλλα πλοία που κάνουν δρομολόγια αλλά το CDC προειδοποιεί πως χιλιάδες επιβάτες που ταξίδεψαν σε 28 κρουαζιέρες από την 1η Φεβρουαρίου, μπορεί να έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό Sars- Cov-2.
Άλλωστε πληθαίνουν οι υποψίες ότι αρκετές πλοιοκτήτριες εταιρείες απέκρυψαν εντελώς την κλίμακα των επιδημικών ξεσπασμάτων στα πλοία τους. Την Μεγάλη Τετάρτη, κατατέθηκε αγωγή σε βάρος της εταιρείας Costa Cruise Lines που είναι υπεύθυνη για το πλοίο Costa Luminosa. Τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν αφού πρώτα επιβιβάστηκαν στο πλοίο και η αγωγή κατηγορεί την εταιρεία πως έκανε λάθος δίνοντας το πράσινο φως για την κρουαζιέρα στις 5 Μαρτίου, εν μέσω ανησυχίας Covid-19.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου