Ομαλοποιείται ο καιρός τουλάχιστον όσο αφορά τα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό των επομένων ημερών θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι ενίσχυση των ανέμων.
Κάθε άλλο παρά άνοιξη θυμίζει το σκηνικό του καιρού Απρίλη μήνα.

Αναλυτικά

Τετάρτη 17/4

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε ολα τα τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5 μποφόρ στα βορειότερα τμήματα, και στα νοτιότερα 5-6 και τοπικά ανατολικά της Ρόδου στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασίες αμετάβλητες :
Βόρεια: 14.. – 19°C
Nότια : 15.. – 20°C

Σε χαμηλότερη θερμοκρασία τις βραδινές ώρες θα βρίσκονται τα ορεινά : 10-17°C

Υγρασία : 50-85%

Πέμπτη 18/4

Νεφώσεις ανά διαστήματα παροδικά αυξημένες κυρίως στα νοτιοανατολικά του νομού, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί κάποια παροδική καταιγίδα στο Καστελόριζο και με μικρότερη πιθανότητα (>50%) και στην κεντρική Ρόδο.

Εξασθένηση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι τις πρωινές ώρες οπου θα πνέουν απο βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Σταδιακή ενίσχυση όμως θα σημειώσουν απο τι μεσημέρι όπου θα ακουμπάνε τα 5-6 μποφόρ, και βαθμιαία απο τη νύχτα εως και 7 μποφόρ σε ολα τα τμήματα.

Θερμοκρασίες :
Βόρεια : 12.. – 17°C
Νότια : 13.. – 18°C
Στα ορεινά θα επικρατήσει αρκετή ψύχρα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 9-16°C.

Υγρασία 55-90%

Παρασκευή 19/4

Παροδικές νεφώσεις θα επικρατούν σε όλα τα τμήματα ενώ δεν αποκλείεται το ξημέρωμα να σημειωθεί κάποια σύντομη ψιχάλα στα ορεινά της Ρόδου, ωστόσο τα φαινόμενα γρήγορα θα διαλυθούν και ο καιρός θα καταστεί αίθριος για το υπόλοιπο της ημέρας.
Δεν αποκλείεται το μεσημέρι να σημειωθεί επίσης κάποια παροδική μπόρα στο Καστελόριζο. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ