– Θα συνεχίσουν ανα διαστήματα μπόρες την Τετάρτη – Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βοριάδες θα πνεύσουν την Πέμπτη και ραγδαία πτώση του υδράργυρου , πιθανότητα για χιόνι στον Αττάβυρο

Αναλυτικά

Τετάρτη 17 Ιανουαριού

Ως το ξημέρωμα θα έχουν σταματήσει παντού τα όποια φαινόμενα προέρχονται απο το βράδυ της Τρίτης. Θα παραμένουν νεφώσεις σε όλα τα τμήματα έως το μεσημέρι με ανα διαστήματα ανοίγματα.
Απο τις 13:00 περίπου και μετά θα υπαρχουν πιθανότητες και μάλιστα μεγάλες να βγαίνουν μπόρες η καταιγίδες στην κεντρική Ρόδο.
Γρήγορα θα κινηθούν πρός τα ανατολικά θα επηρεάσουν και την πόλη όπου και θα σταματήσουν όλα χωρίς ωστόσο να απομακρύνονται τα μέτωπα εντελώς καθώς θα βρίσκονται στα γειτονικά παράλια και θα δίνουν ισχυρες καταιγίδες. Το πολύ μέχρι της 17:00 θα πρέπει να έχουμε ύφεση.
Στα υπόλοιπα νησιά προβλέπονται φαινόμενα στο Καστελλόριζο το μεσημέρι με την μορφή καταιγίδας και στην Κάρπαθο με την μορφή ξαφνικής μπόρας. Να σημειώσω πως την Κάρπαθο η πιθανότητα είναι πάρα πολύ μικρή.

Οι άνεμοι ενώ το πρωί θα είναι ασθενείς 2-3 μποφόρ και θα δείχνουν οτι γυρνάνε σε ΒΔ σύντομα θα στρέφονται σε Δυτικούς και θα ενισχύουνται απο το μεσημέρι στα 5-6 μποφόρ στα δυτικά πελάγη και απο το βράδυ θα παρουσιάζουν περαιτέρω ενίσχυση στα 6-7 μποφόρ σε όλα τα τμήματα.

Θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο :
Βόρεια : 14.. – 17°C
Νότια : 15.. – 18°C
Ορεινά : 13.. – 16°C

Υγρασία : 60 – 93%

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου – ΠΡΟΣΟΧΗ

Υποτροπή του καιρού τα ξημερώματα περίπου λίγο πρίν η λίγο μετά της 03:00 με γρήγορη επέλαση καταιγιδοκυττάρων προερχόμενα απο τα γειτονικά παράλια.
Θα επηρεαστούν απο βορρά πρός νότο τα παρακάτω νησιά απο σύντομη αλλα ισχυρή καταιγίδα :
Πάτμος – Λείψοι – Λέρος – Κάλυμνος – Κώς – Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Χάλκη – Ρόδος.
Έως της 07:00 θα πρέπει να έχει περάσει απο όλα τα νησιά το συγκεκριμένο μέτωπο.
Θα επικεντρωθούμε στους ισχυρότατους Βοριάδες οι οποίοι θα ακουμπάνε τα 8-9 μποφόρ σε όλα τα νησιά και σε ξηρά και σε θάλασσα !
Ζημιές είναι δυνατόν να συμβούν γι αυτό λάβετε τα μέτρα σας !
Απο εκεί και πέρα παρόλο που θα πνεύσουν βοριάδες σε ολόκληρο τον νομό και ο καιρός θα έπρεπε να καθαρίζει δεν θα συμβεί αυτό , τουλάχιστον όχι εντελώς καθώς θα υπάρξει εγκλωβισμός υετού και έως το μεσημέρι θα έχουμε πολύ σύντομα περασματάκια ψιχάλας η μπόρας σε Ρόδο και Κώ.
Τίποτα το σπουδαίο πάντως καθώς απο το απόγευμα τα όποια φαινόμενα θα σταματούν.
Για τα νησιά που δεν γράψαμε κάτι δεν αναμένεται τίποτα περισσότερο απο ψιχάλες η χαμηλής έντασης βροχή το ξημέρωμα αλλα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι κάτοικοι με τους ανέμους !
Η νύχτα προβλέπεται με ξάστερο ουρανό παντού με εξαίρεση τα ορεινά όπου νεφώσεις ορογραφικού τύπου δεν αποκλείεται να δώσουν πρόσκαιρη χιονόπτωση στον Αττάβυρο και στον Πρ. Ηλία στην Ρόδο.

Οι άνεμοι θα στραφούν όπως είπαμε σε βοριάδες και θα ακουμπάνε τα 8-9 μποφόρ έως το απόγευμα. Στην συνέχεια θα εξασθενούν αρχικά στα βορειότερα τμήματα στα 4-5 μποφόρ και το βράδυ και στα νοτιότερα στα 5-6 μποφόρ. Ουσιαστική εξασθένηση και στα νοτιότερα μετά τα μεσάνυχτα στα 4-5 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες θα κάνουν βουτιά :
Βόρεια : 6.. – 9°C
Νότια : 7.. – 10°C
Ορεινά : 3.. – 6°C

Υγρασία 40% – 70%

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ