Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και ενός μηνός μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 31χρονος Ροδίτης, που κρίθηκε ένοχος κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο απείθειας και κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών για ιδίαν χρήση.
Ο κατηγορούμενος την 19η Μαρτίου 2017 και περί ώρα 22:30 αφαίρεσε στην οδό Πάφου μια βέσπα ιδιοκτησίας μιας γυναίκας την οποία και χρησιμοποίησε την επόμενη ημέρα για την διάπραξη κλοπών.
Πιο συγκεκριμένα την 20ή Μαρτίου 2017 πλησίασε μια γυναίκα που εκινείτο επί της οδού Αγίων Αναργύρων, οδηγώντας το ως άνω όχημα και της αφαίρεσε την τσάντα που κρατούσε, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μία ταμπακιέρα, ένα πορτοφόλι με 30 ευρώ περίπου και πιστωτικές κάρτες.

Την ίδια ημέρα εισήλθε παράνομα από ανασφάλιστη πόρτα στο όχημα μιας γυναίκας το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Διαγοριδών και αφαίρεσε μια τσάντα, η οποία περιείχε ένα tablet, ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα πορτοφόλι.
Λίγη ώρα αργότερα στην οδό νησίδας Ρω αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε 10 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά είδη.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Σταματίνα Μπαλάνου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ