Ρεπορτάζ

Στη Ρόδο αύριο η υφ/ργός Κοινωνικών Υποθέσεων

Στη Ρόδο αναμένεται αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Δρ. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου.

Η κ. Μιχαηλίδου θα έχει συνεργασία με την πρόεδρο του Κέντρου δικηγόρο κ. Μαρία Κορακάκη και θα ενημερωθεί για τα προβλήματα του συνόλου των δομών της αρμοδιότητάς της στην Ρόδο, θα μοιράσει δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου, με έδρα το Δήμο Ρόδου –Ν.Π.Δ.Δ. αποτελεί ένα από τα 12 Κέντρα που προέκυψαν από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (προνοιακά ιδρύματα περίθαλψης ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων ατόμων) με σκοπό να συμβάλει στην προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είναι πανεπιστημιακός οικονομολόγος που ασχολείται με την οικονομική ανάπτυξη, τα δημόσια οικονομικά και τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Από το 2014 ήταν Επισκέπτρια Λέκτορας στο Κέντρο Αναπτυξιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Cambridge από όπου έλαβε και το διδακτορικό της, ενώ έχει επίσης διδάξει Μακροοικονομικά στο Judge Business School του Cambridge, καθώς και Οικονομική́ Πολιτική́ στο Government School του UCL.
Έχει εργαστεί στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ως οικονομολόγος και ειδικός στον ανταγωνισμό́ και κατόπιν στην Αθήνα για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού́ του ΟΟΣΑ.
Η επαγγελματική της πορεία περιλαμβάνει θέσεις ευθύνης σε διεθνές επίπεδο. Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλους σε κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς όπως, μεταξύ άλλων, ο ΟΗΕ, ο FAO και το Βρετανικό Συμβούλιο.
Έχει συντονίσει εθνικά́ σχέδια κινητροδότησης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ως επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο Σπουδών Μέσης Ανατολής του Cambridge, του εμπορικού́ επιμελητηρίου του Σουδάν και του Υπουργείου Υγείας του Ιράν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου