Δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Ρόδου και μέλος της συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ.κ. Κύριλλος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αυτό που έκανε ήταν να εντάξει την σχισματική Ουκρανική Εκκλησία στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναγνωρίζοντάς την ως αυτοκέφαλη, επισημαίνοντας πως και το Πατριαρχείο της Μόσχας χαρακτηρίστηκε αυτοκέφαλο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία.
Αποκάλυψε δε ότι η αναγνώριση του αυτοκέφαλου σε όλες τις εκκλησίες είναι προσωρινή, καθώς η τελική κρίση παραπέμπεται στην Οικουμενική Σύνοδο.
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποστήριξε ο Μητροπολίτης Ρόδου, αποσκοπεί στην ενότητα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας».
Ερωτηθείς για το Ρωσικό Μοναστήρι στο Άγιο Όρος, ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί ν’ ακολουθήσει την απόφαση του Πατριαρχείου Μόσχας και θα συνεχίσει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Πηγή ert.gr

Συντάκτρια Χριστίνα Μέγα

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ