Τοπικές Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο

Κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση να ανταποκριθεί στην εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου, ο Σύλλογος Εθελοντών ‘Άγιος Εφραίμ’, Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών και ο Σύλλογος μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, απηύθυναν οι εκπρόσωποί τους σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης:
«Μετά από έξι μήνες συνεχών αναβολών λόγω των περιορισμών της πανδημίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κοινές προγραμματισμένες δράσεις αιμοδοσίας.
Την προσεχή Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Δημαρχείο, ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών ‘Άγιος Εφραίμ’, το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σύλλογο Ιεροψαλτών και το Σύλλογο μονίμων και αορίστου χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, διοργανώνουμε μια μεγάλη αιμοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και στον προθάλαμο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Είναι αναγκαίο να δώσουμε όλοι αίμα γιατί υπάρχει σοβαρό έλλειμμα. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Φιλήμονας Νικολάου επανέλαβε την ανάγκη να δοθεί αίμα μέσα από μια οργανωμένη αιμοδοσία με τους άλλους συλλόγους για ένα καλύτερο αποτέλεσμα: «Δεν υπάρχει επάρκεια σε αίμα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουμε συνειδητούς αιμοδότες αλλά περιστασιακούς. Τρέχουν να ανταποκριθούν την τελευταία στιγμή όταν κάποιος φίλος ή συγγενής έχει ανάγκη από αίμα. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε αίμα πάντα και όχι περιστασιακά».
Όπως διευκρίνισε, ο Σύλλογος Αιμοδοτών δεν διαχειρίζεται το αίμα που συγκεντρώνεται ενώ υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν πολύ αυξημένες ανάγκες για αίμα.
Η έκκληση απευθύνεται στους υγιείς συμπολίτες μας από 18 έως 65 ετών για την αιμοδοσία ενώ θα λαμβάνεται και δείγμα για δότες μυελού των οστών.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι των άλλων συλλόγων που συμμετέχουν στην μεγάλη οργανωμένη αιμοδοσία, που στόχο έχει την συγκέντρωση μεγάλων δόσεων αίματος αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που καταγράφονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
«Στατιστικά, το 80% όλων μας θα χρειαστούμε αίμα μία φορά στη ζωή μας. Κι αν δεν είμαστε εμείς ίσως να είναι κάποιος από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Γι αυτό η αιμοδοσία, θα πρέπει να γίνεται συνειδητά. Ο Σύλλογός μας στέκει πάντα αρωγός στο Νοσοκομείο και προσπαθεί να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη» είπε ο κ. Νικολάου.
Τέλος να σημειωθεί πως το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 19η Λαμπαδηδρομία του Συλλόγου Αιμοδοτών στην Ι.Μ. Θάρρι όπου μετά τον εσπερινό μαζί με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών θα γίνει αδελφοποίηση μεταξύ των δύο συλλόγων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου