Τοπικές Ειδήσεις

Workshop στο Δημαρχείο Ρόδου για τη δημιουργία του «Co-Lab Project

Workshop πραγματοποιήθηκε χτες στο Δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του ομίλου TUI και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δημιουργία του Co-Lab Project που στοχεύει να αναδείξει τη Ρόδο ως τον πρώτο βιώσιμο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του διεθνούς Ομίλου TUI με στόχο την υλοποίηση του εμβληματικού παγκόσμιου project The Rhodes Co-Lab – Sustainable Tourism Destination -για τον μετασχηματισμό της Ρόδου ώστε το νησί των Ιπποτών να γίνει ο πρώτος, διεθνώς, πρότυπος βιώσιμος τουριστικός προορισμός.
Το όλο project σχεδίασαν από κοινού η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Όμιλος TUI, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου. Το The Rhodes Co-Lab” – Sustainable Tourism Destination συνιστά απόρροια της επιτυχημένης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης της τελευταίας διετίας, όπου η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο συνολικά, επέδειξαν αντανακλαστικά ενός σοβαρού, ώριμου και υπεύθυνου προορισμού, που κατόρθωσε να εμπνεύσει το αίσθημα της ασφάλειας στους επισκέπτες του, στην πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία του παγκόσμιου τουρισμού. Στόχος είναι η ανάπτυξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των προορισμών διακοπών.



Τέσσερις άξονες εργασίας
To project επικεντρώνεται σε τέσσερις άξονες εργασίας, που ο καθένας υποστηρίζει τρεις τομείς εστίασης, για να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο και βιώσιμη ανάπτυξη:
-Μετασχηματισμό προς μια κυκλική οικονομία
-Αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και προστασία του οικοσυστήματος
-Δημιουργία πράσινης οικονομικής ανάπτυξης και οφέλους για την τοπική οικονομία
-Μείωση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα, στο νερό και στο έδαφος
Οι στόχοι που τίθενται είναι:
-Νέες θέσεις εργασίας και τοπική επιχειρηματικότητα
-Αύξηση της τοπικής προστιθέμενης αξίας μέσω καινοτόμων εμπειριών
-Ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των τοπικών Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων και του τουριστικού τομέα
-Διαχείριση ενέργειας, νερού και απορριμμάτων
– Ώθηση της τοπικής παραγωγής πόρων
-Βιώσιμη κινητικότητα και μετασχηματισμός καυσίμων
-Αναδάσωση και ανάπλαση της γης
-Διατήρηση της ποικιλομορφίας της φύσης
-Θαλάσσια και παράκτια προστασία
-Προώθηση της σταδιοδρομίας στον τομέα του τουρισμού μέσω της κατάρτισης και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων
-Ενδυνάμωση των παιδιών και των νέων μέσω της εκπαίδευσης
-Προστασία και προώθηση του τοπικού αυθεντικού πολιτισμού και κληρονομιάς
Στην χθεσινή, πολύωρη συνάντηση στον Δήμο Ρόδου συμμετείχαν οι: Αλέξης Χλωρός,Director, Public policy & Government, Δημήτρης Σακίπης, Senior Manager, ESG,Sustainability & Climate Change Lead, Ιωάννα Γκολέμη, Senior Manager, ESG,Sustainability & Climate Change Tui Alexander Panczuk Executive DirectorTuiCare, CharlotteWwiebe, Sustainability DirectorTui, Melvin Mak Co Lab executive,EvangelosGeorgiou (Επικοινωνία), Jost Neumann, Director of programmes TuiCare foundation, Τόνια Μπούκα corporate affairs director, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι: Αγγελική Χονδροματιδου, project leader co Lab, Βάσια Παπαηλία υπεύθυνη επικοινωνίας, Χρήστος Γαμβρούδης και Νίκος Παπασταματίου.
Από τη δημοτική αρχή Ρόδου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι: Κώστας Ταρασλιάς, Τσαμπίκα Κιαχαγιά, Στέφανος Δράκος, Τηλέμαχος Καμπούρης, Αλέξανδρος Κολιάδης και Στράτος Καρίκης, ο Γιάννης Δημόπουλος και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο πρόεδρος κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου