Τοπικές Ειδήσεις

Σε κλίμα μεγάλης έντασης οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Μέσα σε κλίμα εντάσεων, εκνευρισμού, διαπληκτισμών, φραστικών επεισοδίων με μέλη της επιτροπής, διενεργήθηκαν χτες νωρίς το πρωί, οι επαναληπτικές δημοπρασίες για τα πόστα στις παραλίες σε πολλά σημεία της Ρόδου, οι οποίες κατά την προηγούμενη διαδικασία είχαν αποβεί άγονες.
Συγκεκριμένα, το κλίμα έντασης επικράτησε από νωρίς με πλήθος κόσμου να βρίσκεται μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου αλλά και έξω από το δημαρχείο, ενώ ισχυρή ήταν και πάλι, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και σεκιούριτι.
Προϊούσης της διαδικασίας, κατά την διάρκεια της οποίας δημοπρατήθηκαν 62 συνολικά πόστα που είχαν βγει άγονα, όταν ήρθε η ώρα για να δημοπρατηθούν οι καντίνες, ξεκίνησαν οι εντάσεις: μία συγκεκριμένη εταιρεία με εκπροσώπους της (Αναμη & ΣΙ Ε.Ε.) ‘χτύπησε’ και πήρε συνολικά τρεις καντίνες αξίας 38.000 ευρώ, 50.000 ευρώ και 60.000 ευρώ αντίστοιχα –ανεβάζοντας τις τιμές πέντε φορές πάνω από την τιμή… εκκίνησης!
Στα επόμενα ‘χτυπήματα’ (και πάλι για τις καντίνες) αν και αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, συνέχισαν οι εντάσεις ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι ανέβασαν τους τόνους και δεν δίστασαν να επιτεθούν φραστικά στα μέλη της επιτροπής που διενήργησε τις δημοπρασίες, κατηγορώντας τους για στημένες διαδικασίες κ.λπ.
Τα πνεύματα, βέβαια, ηρέμησαν αργότερα αλλά είχε ήδη προηγηθεί η ένταση μέσα σε ηλεκτρισμένο κλίμα κι ευτυχώς αποφεύχθηκαν περαιτέρω επεισόδια. Επιπλέον, ένα ακόμη πόστο ‘χτυπήθηκε’ για 35.000 ευρώ από Αρχαγγελίτη επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην παραλία της Τσαμπίκας εδώ και πολλά χρόνια.

ΤΑ ΑΓΟΝΑ ΠΟΣΤΑ
Πολλά ήταν και πάλι τα πόστα που απέβησαν άγονα τόσο στην παραλία της Τσαμπίκας όσο και σε άλλες περιοχές στο νησί της Ρόδου αφού δεν εμφανίσθηκαν ενδιαφερόμενοι.
Συγκεκριμένα:

-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
Απέβησαν άγονα τα εξής πόστα: Ζέφυρος, Κρεμαστή, Θεολόγος, Καλλιθέα (Καστράκι), Αφάντου, Στεγνά, Γλίστρα (Λίνδος), Ασκληπειός (Νότια Ρόδος).

-ΚΑΝΤΙΝΕΣ
Απέβησαν άγονα τα εξής πόστα: Ατλάντικα (Ιαλυσός), Αλική (Μονόλιθος), Λουτάνης (Αφάντου), και τρία πόστα στην παραλία Τσαμπίκας.

-ΟΜΠΡΕΛΕΣ
Απέβησαν άγονα τα εξής πόστα: Κοσμοπόλιταν (Ιξιά), Φάνες, Αλική (Μονόλιθος), δύο πόστα στην παραλία της Τσαμπίκας (θέση 1071 και 1072), Ρένη (Κάλαθος), Βληχά (Λίνδος), Αρκευτάς (Πεύκοι), Σκολονίτης (Γεννάδι, Νότια Ρόδος).

Να σημειωθεί ότι για τα πόστα που απέβησαν και πάλι άγονα, θα επαναληφθεί η διαδικασία εντός της επόμενης εβδομάδας.
Στις δημοπρατήσεις στις οποίες προέβη ο Δήμος Ρόδου για τους επιτηδευματίες στις παραλίες του νησιού της Ρόδου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε Θαλάσσια Μέσα Αναψυχής, Καντίνες και Ομπρέλες, έχει ήδη μειώσει κατά πολύ τις τιμές εκκίνησης και φυσικά τις δόσεις με στόχο να διευκολύνει όσους εργάζονται στις παραλίες αφού φέτος, η σεζόν λόγω της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, άργησε πάρα πολύ να ξεκινήσει και δεν αναμένεται να φέρει κέρδη και τζίρους –όπως υπό κανονικές συνθήκες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου