Τοπικές Ειδήσεις

Στην τελική ευθεία η διάνοιξη της οδού Καμείρου

Προχωρούν οι εργασίες για την διάνοιξη της οδού Καμείρου αφού ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές από την αρχαιολογική υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο που μίλησε χτες στους δημοσιογράφους: «Όπως βλέπετε, η Μιχαήλ Πετρίδη προβλέπεται να γίνει κάθοδος και μάλιστα διπλής κυκλοφορίας. Οι ανασκαφές στην οδό Καμείρου ολοκληρώθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία με χρηματοδότηση του Δήμου Ρόδου.
Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και βρίσκεται στο στάδιο όπου εξετάζει την παρέμβαση και να προσαρμόσει τις μελέτες.
Στόχος είναι να προστατευτούν και να μην ‘σκεπαστούν’ τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Η μελέτη του Δήμου Ρόδου, σε συνδυασμό με μια μελέτη της ΔΕΥΑΡ για την ύδρευση – αποχέτευση θα προχωρήσει ώστε να δημιουργηθεί μία έξοδος. Εάν σκεπαστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ωστόσο, υπάρχουν όλες οι μελέτες που είναι επαρκείς και περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και του 2020», είπε ο δήμαρχος.
Το μεγάλο εγχείρημα, της διάνοιξης της οδού Καμείρου, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες που διήρκησαν συνολικά 44 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα εκπόνησης του σχεδίου αστικής ανάπλασης της πόλης Ρόδου (1974) «Σχέδιο Δοξιάδη», βρίσκεται πλέον στην τελική του ευθεία.
Εκτιμάται ότι μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα στους επόμενους μήνες, καθώς υπάρχουν έτοιμες μελέτες και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων ολοκλήρωσης της διάνοιξης.
Σημειώνεται πως από το 1994 που πραγματοποιήθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Ρόδου, γίνονταν προσπάθειες για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, ώστε να κατεδαφιστούν τα ρυμοτομούμενα ακίνητα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η διάνοιξη της οδού Καμείρου και η μονοδρόμησή της παράλληλα με την οδό Μιχαήλ Πετρίδη, θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου