Θέσεις εργασίας και στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων καυσίμων, εστίασης, εμπορίας τροφίμων κι αναλώσιμων ειδών, επισκευών κι ναυτικού εξοπλισμού φέρνει ο yachting, όπως τόνισαν οι ομιλητές στην ημερίδα με θέμα «Yachting: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα», στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Yachting που διοργανώνει το διάστημα 12-16 Απριλίου στη Μαρίνα Αλίμου ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος (ΣΙ- ΤΕΣΑΠ) μαζί με την Εταιρεία MACT MEDIA.

Περίπου 50 επαγγέλματα αναπτύσσονται πέριξ των μαρινών για τη στήριξη των σκαφών, ενώ μόνο στη μαρίνα Αλίμου, όπου δραστηριοποιούνται 700 περίπου επιχειρήσεις, ο τζίρος που κάνουν και είναι 100 εκατ. διπλασιάζεται, αν συνυπολογίσει κανείς το ΦΠΑ και τις υπεραξίες που δημιουργούνται σε άλλες επιχειρήσεις σύμφωνα με εκτιμήσεις ρου κλάδου.

Μιλώντας, έτσι, στην ημερίδα ο πρώτος εισηγητής, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αναφέρθηκε στις προγραμματιζόμενες ενδιαφέρουσες νέες τεχνικές που θα υλοποιηθούν όπως είναι η τοποθέτηση video cam σε διάφορες τουριστικές περιοχές, ενώ δήλωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια από το υπουργείο Τουρισμού για τη διευκόλυνση των διαδικασιών και των αδειοδοτήσεων που χρειάζονται για την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι τα οφέλη που δημιουργούνται από τη δραστηριότητα του κλάδου στις τοπικές περιοχές είναι πολλά. Επικαλούμενος μελέτη για την Ισπανία, ανέφερε ότι κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις εργασίας στην περιοχή και πολύ περισσότερες γενικότερα. Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι Δημοτικές Αρχές έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τη δραστηριότητα του yachting.

Ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, του υπουργείου Ναυτιλίας, Δημοσθένης Μπακόπουλος, εξέφρασε τη διάθεσή του και των συνεργατών του να βοηθήσουν στην επίλυση των παρουσιαζόμενων προβλημάτων ελλιμενισμού.

Ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ, ανέφερε ότι είναι δύσκολες οι διαδικασίες για την βελτίωση των υποδομών, ενώ η εκπρόσωπος του δημάρχου Μήλου, κα Λένα Λεκανίδη, έκανε μια περιγραφική παρουσίαση των φυσικών και ναυτικών χαρακτηριστικών του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος του Σαββάτου, επισκέφθηκε το Φεστιβάλ και περιηγήθηκε στα σκάφη και στα περίπτερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ