Τοπικές Ειδήσεις

Λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου

«Με γνώμονα, την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση και Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου ζητάμε από την Δημοτική Αρχή  τη λήψη των ακόλουθων άμεσων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού:
– Καθημερινή απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης σε όλο τον Δήμο με χλωριούχα καθαριστικά και αλκοολούχα διαλύματα από ειδικά Συνεργεία Απολύμανσης.
– Υλικά απολύμανσης για την προσωπική υγιεινή των εργαζόμενων σε όλους τους χώρους (εισόδους, τουαλέτες, διαδρόμους).
– Κλείσιμο των υπηρεσιών όπου αυτό κρίνεται εφικτό. Όπου χρειάζεται να είναι ανοικτές οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας
Θέλουμε να δηλώσουμε με έμφαση ότι πρέπει να προστατευθούν και οι συνάδελφοι – συναδέλφισσες που έχουν παιδιά ή ηλικιωμένους.
– Άμεσος περιορισμός ή και απαγόρευση εισόδου κοινού στα δημοτικά κτίρια ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η υγεία των εργαζομένων καθώς επίσης και να διασφαλισθεί η λειτουργία των υπηρεσιών.
– Αναστολή λειτουργίας της Δ/νσης Πολεοδομίας, των Οικονομικών και άλλων Υπηρεσιών που εξυπηρετούν κοινό χωρίς να υπάρχει επίπτωση, οικονομική ή άλλη στην εξέλιξη των υποθέσεων των ενδιαφερόμενων πολιτών.
– Ελεγχόμενη είσοδο δημοτών σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες (ΚΕΠ, Υπηρεσίες Πρόνοιας).
– Όσες συναλλαγές είναι επείγουσες – απαραίτητες και είναι εφικτό, να γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.
– Προμήθεια και χορήγηση καθημερινά των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας σε μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσεως, γάντια εργασίας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Τεχνικές Υπηρεσίες,   στο “Βοήθεια στο Σπίτι” και όπου αλλού είναι απαραίτητο.
– Ιδιαίτερα μέτρα στους εργαζόμενους και τα μηχανήματα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, Υπηρεσία Πρασίνου , Τμήμα Συντήρησης Οχημάτων της Δ/νσης Τροχαίου Υλικού με καθημερινό πλύσιμο, απολύμανση αυτοκινήτων, μηχανημάτων και των χώρων συγκέντρωσης των εργαζόμενων, με παροχή του απαραίτητου προληπτικού υλικού (μάσκες, γάντια χαρτικά, σαπούνια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας στα πληρώματα).
Η Δημοτική Αρχή οφείλει να δράσει και να παρέχει όλα τα μέσα προφύλαξης και προστασίας, αλλά και οι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε την ατομική ευθύνη να χρησιμοποιούμε όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να παίρνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Όλοι μαζί ενωμένοι στον πόλεμο εναντία στην πανδημία του κορωνοϊού».
Οι Πρόεδροι
Φώτιος Μπακίρης                      Ιωάννης Ντελλάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου