Ειδήσεις

Αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή ο κ. Μπενέτος Σπύρου

Αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή στο Νότιο Αιγαίο δήλωσε προχθές, σε εκδήλωση για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μπενέτος Σπύρου, δήμαρχος Λειψών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του “Ακταίον”, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν οι βουλευτές κ.κ. Δημ. Γάκης και Γ. Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μίκα Ιατρίδη από τους ΑΝΕΛ, οι πρώην νομάρχες κ. Σάββας Καραγγιάννης και Γιάννης Παρασκευάς, ο πρώην δήμαρχος κ. Μάνος Κόκκινος, ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Γ. Υψηλάντης πολλά στελέχη της παράταξής του, αρκετοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μυροφόρου και πολλοί άλλοι.

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη προλόγισαν οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Γάκης, Νίκος Συρμαλένιος και Μίκα Ιατρίδη και οι συντονιστές των νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μιχάλης Μπαλάς, της Κοινωνικής Συμφωνίας Γιώργος Κασσάρας και των Οικολόγων Πράσινων Δ. Γρηγοριάδης και ο κ. Νίκος Νικολάου. Όλοι μίλησαν για την ανατροπή που μπορεί να φέρει η παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια και με όραμα να οδηγήσει τα νησιά στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις.

«Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να κάνουμε βήματα μπροστά. Αν χρειαστεί θα συγκρουστούμε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανατροπή», τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μπενέτος Σπύρου δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει προκειμένου τα νησιά να πάνε μπροστά.

«Πάντα είχα το στοιχείο της προσφοράς στον τόπο και θα συνεχίσω να το έχω. Είναι ανάγκη πλέον να ενεργοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε πως το πολιτικό σύστημα έκανε έγκλημα θέτοντας τους πολίτες στο περιθώριο.

«Το πολιτικό σύστημα, έβαλε τους πολίτες στο περιθώριο και τους έκανε πελάτες», τόνισε ο κ. Σπύρου, που αναφέρθηκε εκτενώς στις αδυναμίες της αυτοδιοίκησης από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και τον Καλλικράτη.
«Δεν το παίζω σωτήρας. Απλά και εγώ, όπως λέει η λαϊκή ρήση, τα πήρα στο κρανίο με όσα έχουν γίνει. ΄Ηρθε η ώρα να επανακτήσουμε την ταυτότηταά μας και να αναδείξουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας. Μην μας λένε κάποιοι ότι δεν φταίνε. Τι έγινε με τη ΔΑΝΕ, το ΔΗΦΟΔΩ και τη Συνεταιριστική Τράπεζα;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπενέτος Σπύρου και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η Ρόδος να μην διαθέτει βασικές υποδομές, όπως μαρίνα και λιμάνι.

«Φθάσαμε στο σημείο να διχαστεί η Ρόδος εξαιτίας της συζήτησης για τη διάσπαση των ΟΤΑ. Το θέμα είναι ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του νησιού. Θα αναφερθούμε σε όσα πρέπει να γίνουν για το νησί», δήλωσε ο κ. Μπενέτος Σπύρου και πρόσθεσε πως οι μεγάλες τομές απαιτούν και χρήματα.

«Πήγαν να «βγάλουν από τη μύγα ξίγκι» και εφθάσαμε στο σημείο να μας διαλύσουν. Πρέπει να αντιδράσουμε. Για το λόγο αυτό δώσαμε στην παράταξή μας το όνομα Νησιωτική Ανατροπή», τόνισε ο κ. Μπενέτος Σπύρου.

«Τα νησιά είναι σε μόνιμο μνημόνιο από την αρχή της ύπαρξηής τους. Δεν είναι τυχαίο που η νησιωτικότητα ήταν από τα πρώτα στοιχεία που συνέθλιψαν τα μέτρα. Δεν ήταν στραβός ο γιαλός. Εμείς πήραμε ένα καράβι και αρμενίζαμε στραβά», τόνισε ο κ. Σπύρου και πρόσθεσε πως ήρθε η ώρα να καταλάβουν σε κεντρικό επίπεδο πως τα νησιά έχουν περισσότερες ανάγκες.

«Θεωρείτε πως θα πρέπει να σιωπήσουμε και να μείνουμε με κλειστό το στόμα; Όχι δεν πάει άλλο. Πρέπει να αντιδράσουμε. Είναι η ευκαιρία να το κάνουμε τώρα. Επιτέλους η πατρίδα πρέπει να αποκτήσει περιφερειακούς θεσμούς και σωστές δομές. Είναι η ώρα να αρχίσει να αναδεικνύει τις δυνάμεις που υπάρχουν και να δείχνει τις παραγωγικές δυνατότητές της. Ο σχεδιασμός πρέπει να οδηγεί σε οικοδόμηση κοινωνιών 365 ημερών και όχι δύο ή τριών μηνών. Διαφορετικά θα έχουμε πολίτες – μαριονέτες, που δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μπενέτος Σπύρου.

«Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να αποφασίσουμε να συγκρουστούμε. Είμαι αυτής της άποψης. Εξάντλησα το χρόνο που είχε ένας αιρετός. Το αξιακό μου επίπεδο έχει θιχτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με όσα έχουν γίνει», τόνισε ο κ. Μπενέτος Σπύρου, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του «χαμαλοδήμαρχο». Ιδιαίτερα σκληρός όμως ήταν με στελέχη της κυβέρνησης και ειδικά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης εξήγησε και τους λόγους που χρειάζεται η στήριξη από τα κόμματα.

«Από την αρχή που ξεκίνησε η συζήτηση για την υποψηφιότητά μου τόνισα πως δεν θα μπω μπροστά για να επαληθεύσω τα εκλογικά ποσοστά κανενός. Έχω ταυτότητα, ιστορία και μια μεγάλη πολιτική διαδρομή. Πιστεύω πως η χώρα έχει ανάγκη από συναινέσεις και από ουσιαστική συζήτηση των προβλημάτων. Στην πορεία μου διαλύθηκαν οι κοινωνικοί θεσμοί. Αφού υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα αποφάσισα να μπω μπροστά. Επιμένω στη στήριξη των κομμάτων γιατί κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς κόμματα δεν υπάρχει», είπε ο κ. Μπενέτος Σπύρου και πρόσθεσε πως τα κόμματα θα πρέπει να σέβονται τους θεσμούς της κοινωνίας.

«Πρέπει να χαραχθεί μια διαφορετική στρατηγική για τη χώρα που όλοι αγαπάμε. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να ξαναγίνουμε όλοι πολίτες και όχι πελάτες», τόνισε ο κ. Σπύρου.
Αναφέρθηκε επίσης σε όσα έγιναν για να έρθουν οι Λειψοί στην πρώτη γραμμή. Τόνισε πως ήταν στο τιμόνι του Δήμου εδώ και 28 χρόνια.

«Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη πως οι Λειψοί δεν είναι το νησί του Γιωτόπουλου. Ο Λειψοί έσωσαν την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους», τόνισε ο κ. Μπενέτος Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου, στην ομιλία του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσφορά των κκ. Γιάννη Παρασκευά, Σάββα Καραγιάννη, Μάνου Κόκκινου και Φώτη Κωστόπουλου.

«Στη διαδρομή μου βρήκα πολλούς ανθρώπους, που πονούσαν και συνεχίζουν να πονούν την πατρίδα».
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Σπύρου ανακοίνωσε πως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου, θα είναι ο κ. Μιχάλης Κόκκινος και ότι ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος ευχαρίστησε τον κ. Μπενέτο Σπύρου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και την οικογένειά του για τη στήριξη που του παρέχει σε κάθε βήμα που κάνει.

Τόνισε ότι αυτή η συγκέντρωση, η οποία χαρακτηρίστηκε για τη μαζικότητά της, ήταν για εκείνον το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του.

“Είναι ώρα να σηκώσουμε κεφάλι, να αλλάξουμε πια όλα όσα δεν μας αρέσουν. Ο κ. Μπενέτος Σπύρου έκανε το νησί του, που είναι μία κουκίδα στο χάρτη, γνωστό σε όλη τη χώρα. Εμείς θα κάνουμε τώρα μαζί το Νότιο Αιγαίο γνωστό ανά την οικουμένη. Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα. Ξεκινάμε ήδη από τώρα την προσπάθεια πόρτα-πόρτα να κάνουμε γνωστό το πρόγραμμά μας”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου