Τοπικές Ειδήσεις

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με απατηλή μικρή αγγελία στο «Marketplace»

Μια νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με την χρήση απατηλής μικρής αγγελίας στο «Marketplace» του «Facebook» αποτελεί αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Την 14η Φεβρουαρίου 2023 ο 56χρονος ιδιοκτήτης γνωστής εταιρείας της Ρόδου κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι την 8η Φεβρουαρίου 2023 εντόπισε στο «Marketplace» του «Facebook» μια αγγελία για πώληση ανυψωτικού μηχανήματος.
Την αγγελία ανήρτησε άτομο με προφίλ «Θανάσης Δημαράς».
Αμφότερα πλέον, δεν υφίστανται και ο παθών δεν έχει αποθηκεύσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Έκτοτε συνομιλούσε με τον ανωτέρω μέσω τηλεφώνου με τηλεφωνική σύνδεση και συμφώνησε να το αγοράσει στην τιμή των 3.000 ευρώ.
Για τον λόγο αυτό την 08-02-2023 ο παθών πραγματοποίησε από λογαριασμό της εταιρείας στην Τράπεζα Πειραιώς μεταφορά του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ προς λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας που του υπέδειξε ο απατεώνας, μεταφορά του χρηματικού ποσού των 480 ευρώ προς λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και μεταφορά του χρηματικού ποσού των 400 ευρώ προς λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο άγνωστος άνδρας διέκοψε την επικοινωνία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου