Διαφώνησε “επί του παρόντος” η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που συνεδρίασε χθες Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στην καθιέρωση πιστοποιητικών εμβολιασμού COVID-19 ως προϋπόθεση για την είσοδο σε μια χώρα, διεθνών ταξιδιωτών.

Η Επιτροπή συνεδρίασε εν΄μέσω ανησυχιών από τις μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες οδήγησαν και στην αναστολή όλων των ταξιδιωτικών διαδρόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Η κατάσταση είναι προς το παρόν… είμαστε λίγο παράλυτοι, λίγο μπερδεμένοι, είπε ο Ντιντιέ Χουσίν, επικεφαλής της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με τις μεταλλάξεις.

Σαφώς το θέμα των ταξιδιών, αεροπορικώς, οδικώς και από την θάλασσα πρέπει ίσως να είναι καλύτερα οργανωμένο”.

Γιατί ο ΠΟΥ λέει “όχι” στον υποχρεωτικό εμβολιασμό διεθνών ταξιδιωτών

“Προς το παρόν, μην εισαγάγετε απαιτήσεις απόδειξης εμβολιασμού ή ασυλίας για διεθνή ταξίδια ως προϋπόθεση εισόδου, ανακοίνωσε χθες στις προσωρινές συστάσεις του για τη διεθνή κυκλοφορία ο ΠΟΥ.

Εξακολουθούν να υπάρχουν κρίσιμα άγνωστα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού στη μείωση της μετάδοσης και της περιορισμένης διαθεσιμότητας εμβολίων.

Η απόδειξη του εμβολιασμού δεν πρέπει να απαλλάσσει τους διεθνείς ταξιδιώτες από τη συμμόρφωση με άλλα μέτρα μείωσης του ταξιδιωτικού κινδύνου”.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ “πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά πότε και εάν οι απαγορεύσεις ταξιδιού πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τη μείωση της εξάπλωσης. Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να βασίζονται στα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία.

Μοιραστείτε πληροφορίες με τον ΠΟΥ για τις επιπτώσεις των μέτρων υγείας στην ελαχιστοποίηση της μετάδοσης του SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια διεθνών ταξιδιών για να ενημερώσετε τον Οργανισμό για την ανάπτυξη τεκμηριωμένης καθοδήγησης”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ