Τοπικές Ειδήσεις

Εξαιρετικές επιτυχίες μαθητών ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές

Για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές της Ρόδου διέπρεψαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε σχολές των ανώτερων ή ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας. Ξεχωρίζουν όμως οι περιπτώσεις ορισμένων μαθητών οι οποίοι εισάγονται σε περιζήτητες σχολές μέσω των ΕΠΑΛ
Σημειώνεται ότι από το 2017, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά, μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από τα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια. Αρχικά τους δόθηκαν πρόσθετες θέσεις σε ποσοστό 1% και από το 2018 το 5% των θέσεων που διατίθενται στους εκάστοτε υποψηφίους αποφοίτους λυκείων. Η πρόσβαση των αποφοίτων ΕΠΑΛ πραγματοποιείται σε σχολές που είναι αντίστοιχες ή συναφείς με τις ειδικότητες που υπάρχουν στους εννέα τομείς των Επαγγελματικών Λυκείων.
Μαθητές του δεύτερου ΕΠΑΛ Ρόδου μιλούν στη «δ» για την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σωτήριος Αρφαράς
19.450 μόρια


Ο Σωτήρης Αρφαράς έχει από τις υψηλότερες αν όχι την υψηλότερη βαθμολογία στο νομό Δωδεκανήσου. Πήρε το εισιτήριο για την ιατρική και δηλώνει:
Μία διαδρομή με ανακατατάξεις και συνεχή αλλαγή στα δεδομένα για όλους μας, έλαβε τέλος με τον πιο αίσιο και επιτυχημένο τρόπο, αγγίζοντας το όνειρο, την εισαγωγή μου, στην Ιατρική Σχολή!
Ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίτευξη των στόχων μου θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους ήταν δίπλα μου και με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Το σχολείο μου, το 2ο ΕΠΑΛ ΡΟΔΟΥ για τις γνώσεις και την ώθηση που μου έδωσε να προχωρήσω. Τους καθηγητές μου, που πέραν της εντατικής μας προετοιμασίας ήταν κοντά μου σε οποιαδήποτε ανάγκη μου, μα πάνω από όλα την οικογένεια μου που πάντοτε μου έδινε το θάρρος και την τόλμη να επιχειρώ, να κάνω βήματα, να οραματίζομαι!
Τέλος, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ θερμά όλους τους επιτυχόντες και συμμαθητές και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας ζώντας ένα μέλλον λαμπρό, όπως αξίζει σε κάθε νέο. Καλή μας σταδιοδρομία!

Αστερόπη Παντελάκη 18.665 μόρια


Ανάμεσα σε δύσβατες και πρωτόγνωρες ατραπούς, ένας δύσκολος αγώνας τελείωσε. Οι φετινές αντιξοότητες και τα εμπόδια που εμφανίστηκαν, σταδιακά μετατρέπονταν από τροχοπέδη σε αρωγό, αφού συνεχώς αποδείκνυαν την επιμονή στον στόχο μου, το όνειρό μου, αλλά και την αγάπη για τα μαθήματα στα οποία κλήθηκα να εξεταστώ. Εξάλλου και τα αεροπλάνα κόντρα στον άνεμο απογειώνονται. Οφείλω, λοιπόν, το πιο δυνατό μου ευχαριστώ στους καθηγητές μου, στον εξαιρετικό διευθυντή μου κύριο Νταβέλη και φυσικά στην οικογένειά μου! Ευχαριστώ τον Θεό για ό,τι κατάφερα!

Φωτεινή Χατζηαλεξίου 18.095 μόρια


Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη για τα αποτελέσματα και πιστεύω πως δικαίωσαν την προσπάθειά μου ως τώρα. Η στιγμή που βγαίνουν τα αποτελέσματα και βλέπεις ότι οι κόποι σου ανταμείβονται ίσως είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που έχω νιώσει. Όταν βλέπεις ότι δεν απογοήτευσες τους δικούς σου ανθρώπους και τους βλέπεις να κλαίνε απλά από συγκίνηση. Τα άτομα που χάρηκαν για το δικό σου ταξίδι να σε βλέπουν να φτάνεις στον τελικό σου προορισμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου