ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Τροποποίηση – Ανανέωση ΑΕΠΟ: Έργα αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών Κρεμαστής Ρόδου»

Πέγκυ Ντόκου 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΚΑΘΙΖΗΖΗ

Με από­φα­ση του δη­μάρ­χου Ρόδου, κ. Αλέ­ξαν­δρου Κο­λιά­δη προ­χω­ρά­ει η απευ­θεί­ας ανά­θε­ση εκ­πό­νη­σης της με­λέ­της «Τρο­πο­ποί­η­ση – Ανα­νέ­ω­ση ΑΕΠΟ: «Έργα αντι­με­τώ­πι­σης διά­βρω­σης ακτών Κρε­μα­στής Ρόδου» στον οι­κο­νο­μι­κό φορέα «ΥΔΡΟ­Α­ΚΤΟ­ΤΕ­ΧΝΙ­ΚΗ Ι.Κ.Ε.» (εται­ρεία Με­λε­τών με έδρα την Θεσ­σα­λο­νί­κη).

Η ανά­θε­ση αφορά στην επι­και­ρο­ποί­η­ση της με­λέ­της πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κών επι­πτώ­σε­ων του έργου «Έργα αντι­με­τώ­πι­σης διά­βρω­σης ακτών Κρε­μα­στής Ρόδου» και στη σύ­ντα­ξη του φα­κέ­λου τρο­πο­ποί­η­σης των πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κών όρων του έργου, με βάση την ισχύ­ου­σα νο­μο­θε­σία (Ν. 4014/2011), με σκοπό την ομαλή αδειο­δό­τη­σή του.

Η συ­νο­λι­κή προ­θε­σμία για την πε­ραί­ω­ση του αντι­κει­μέ­νου της σύμ­βα­σης ορί­ζε­ται σε δύο (2) μήνες από την ημέρα υπο­γρα­φής της, σύμ­φω­να με τα ορι­ζό­με­να στο Φά­κε­λο Δη­μό­σιας Σύμ­βα­σης της με­λέ­της και τα ορι­ζό­με­να στο άρθρο 184 του Ν. 4412/2016, όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­κε και ισχύ­ει.

Η συ­νο­λι­κή συμ­βα­τι­κή αξία της εκ­πό­νη­σης της (συ­μπλη­ρω­μα­τι­κής) με­λέ­της είναι 7.300,00€ χωρίς ΦΠΑ, ήτοι 9.052,00€, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου ΦΠΑ (24%), σύμ­φω­να με την οι­κο­νο­μι­κή προ­σφο­ρά (με έκ­πτω­ση 1,16%) του οι­κο­νο­μι­κού φορέα «ΥΔΡΟ­Α­ΚΤΟ­ΤΕ­ΧΝΙ­ΚΗ Ι.Κ.Ε.»

Για την εκτέ­λε­ση της σύμ­βα­σης και την εκ­πό­νη­ση της με­λέ­της, εφαρ­μό­ζο­νται οι δια­τά­ξεις του Ν. 4412/2016, όπως τρο­πο­ποι­ή­θη­καν και ισχύ­ουν.

Όπως έγρα­ψε η ‘δ’ η συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή με­λέ­τη έρ­χε­ται στο πλαί­σιο της σχε­τι­κής έγκρι­σης υπο­βο­λής πρό­τα­σης χρη­μα­το­δό­τη­σης της πρά­ξης “Αντι­με­τώ­πι­ση των δια­βρω­τι­κών φαι­νο­μέ­νων που πλήτ­τουν την ακτή Κρε­μα­στής Ρόδου” κι έχει σχέση με την Πρό­σκλη­ση του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Οι­κο­νο­μί­ας και Οι­κο­νο­μι­κών με τίτλο: “Έργα προ­στα­σί­ας ακτών, αντι­δια­βρω­τι­κά έργα και προ­στα­σία λι­μέ­νων ένα­ντι των επι­πτώ­σε­ων της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής”.

Το θέμα είχε έρθει τον πε­ρα­σμέ­νο μήνα στην Δη­μο­τι­κή Επι­τρο­πή και σύμ­φω­να με τον αντι­δή­μαρ­χο Προ­γραμ­μα­τι­σμού, Πο­λε­ο­δο­μι­κού Σχε­δια­σμού και Εφαρ­μο­γών, Ακί­νη­της Πε­ριου­σί­ας – ανα­πλη­ρω­τή Δη­μάρ­χου κ. Κώστα Χαλ­κιά:

«Το έργο αφορά στις ακτές της Κρε­μα­στής προς Θε­ο­λό­γο και Κα­λα­βάρ­δα. Για την Κρε­μα­στή έχου­με ήδη τε­λειώ­σει τις με­λέ­τες ενώ εγκρί­θη­καν και οι Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κοί Όροι. Ενώ ήμα­σταν έτοι­μοι να δη­μο­πρα­τή­σου­με επει­δή ση­μειώ­θη­καν ζη­μιές, προ­σαρ­μό­σα­με τις με­λέ­τες στα νε­ό­τε­ρα δε­δο­μέ­να και βρι­σκό­μα­στε στην δια­δι­κα­σία να ολο­κλη­ρώ­σου­με τους νέους Πε­ρι­βαλ­λο­ντι­κούς Όρους –για να μπο­ρέ­σου­με να κά­νου­με πιο ου­σια­στι­κή πα­ρέμ­βα­ση σε σχέση με ό,τι γι­νό­ταν μέχρι πρό­τι­νος και αφο­ρού­σε σε μι­κρής εμ­βέ­λειας πα­ρεμ­βά­σεις, όπως τοι­χία κ.λπ. Το ζή­τη­μα πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­στεί μα­κρο­πρό­θε­σμα…»

Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση πά­ντως, και ο αρ­μό­διος αντι­δή­μαρ­χος Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών κ. Σταύ­ρος Τσού­βα­λης υπο­γράμ­μι­σε ότι πρό­κει­ται για μία συ­μπλη­ρω­μα­τι­κή με­λέ­τη, η οποία, για τυ­πι­κούς λό­γους, έρ­χε­ται να συμ­βά­λει στην τε­λι­κή πρό­τα­ση του Δήμου Ρόδου, ώστε να προ­χω­ρή­σει το έργο και η πα­ρέμ­βα­ση, συ­νο­λι­κά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.