Η πρώην πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης και επικεφαλής του νεοιδρυθέντος «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, με κοινοποίηση της στο Twitter, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς σε εισβολή της Τουρκίας σε ορισμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της, συνιστούν «χαμένες πατρίδες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εθνικίστρια Τουρκάλα πολιτικός προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, καθώς τόσο η ίδια όσο και άλλα μέλη του κόμματος της χρησιμοποιούν συχνά εθνικιστικές κορώνες κατά της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες εισέβαλαν στα νησιά που είναι γνωστό ότι ανήκουν στην Τουρκία. Αυτά συνιστούν πατρίδες που έχουν δεχθεί εισβολή. Ό,τι είναι απαραίτητο, πρέπει να γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κοινοποίηση της η Ακσενέρ, την οποία αναδημοσίευσε η Τουρκάλα δημοσιογράφος Uzay Bulut.

Meral Akşener, the head of the newly-founded opposition “Good Party” in , is calling for an invasion of Greek islands in the Aegean Sea:

“The Greeks invaded the islands known to belong to Turkey. Those are invaded homelands. What is required must be done.” https://twitter.com/meral_aksener/status/952246388800225280 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ