Με το Continental Cup στην Οστράβα ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019. Το ranking system πήρε και επίσημη μορφή και μένει να δούμε το ερχόμενο καλοκαίρι, ποιοι Έλληνες θα είναι σε θέση πρόκρισης, ενώ προς το παρόν έχει ενδιαφέρον το ποιοι βρίσκονται στο top 100 των αγωνισμάτων τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο η κατάταξη δεν είναι αρκετή για να στείλει κάποιον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πιάσει και το όριο που θα θεσπίσει σε κάθε αγώνισμα η IAAF. Τα όρια θα ανακοινωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Η περίοδος πρόκρισης για όλους ολοκληρώνεται στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, με την Κατερίνα Στεφανίδη ως κάτοχος του τίτλου στο επί κοντώ εξαιρείται από τη διαδικασία με wild card, ενώ δεν καταλαμβάνει θέση στην ελληνική αποστολή, αφού η χώρα μας θα μπορεί να στείλει ακόμα και τέσσερις συνολικά επικοντίστριες.

Μεταξύ των αθλητριών που βρίσκονται στο top 100 των αγωνισμάτων τους, βρίσκεται φυσικά η Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος, που είναι 8η και η Ροδίτισσα Ραφαέλα Σπανουδάκη του ΓΣ Ηλιούπολης, η οποία είναι 92η.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ