Ειδήσεις

: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει με δράσεις.

Για μία εβδομάδα από 16-22 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρώπη κινείτο στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  Κινητικότητας, ενός θεσμού που ξεκίνησε το 2002 και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές κάθε χώρας για να διοργανώσουν δραστηριότητες που θα ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας αλλά και να χαράξουν και να υιοθετήσουν μόνιμα μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των μεταφορών μέσα στις πόλεις. Κάθε χρόνο η εκστρατεία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο θέμα γύρω από το ζήτημα της βιώσιμης κινητικότητας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην μετακίνησής στην πόλη τους.

Ως εκ τούτου, ο ρόλος των τοπικών αρχών είναι  ιδιαίτερα σημαντικός ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών με ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας. Οι τοπικές αρχές οφείλουν  να αναπτύξουν δράσεις τόνωσης της Βιώσιμης Κινητικότητας και να δοκιμάσουν ρυθμίσεις και υποδομές για να πείσουν τους πολίτες να τις δοκιμάσουν. Οι τοπικές αρχές οφείλουν να αναδείξουν το αστικό περιβάλλον εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση, ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης – τόνωση της ζωτικότητας των πόλεων τους.

Αξίζει λοιπόν οι τοπικές αρχές να πάρουν αποφάσεις προκειμένου να αναδείξουν το αστικό περιβάλλον εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση που θα βελτιώνουν τη βιωσιμότητα των μεταφορών και της μετακίνησης των πολιτών  μέσα στην  πόλη.

 Έτσι λοιπόν θα πείσουν τους πολίτες για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης τους, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων. Αυτό είναι και το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018.

 

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 με δράσεις

  • 17 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 30 έξω απ τη νέα Μαρίνα με τα ποδήλατα σας για μια ποδηλατάδα στην πόλη μας μέχρι την πλατεία Δημαρχείου
  • 19 Σεπτεμβρίου 2018, #PROJECTEDWARD «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς ένα Θάνατο στο Δρόμο» ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 στην πλατεία Κύπρου θέατρο Δρόμου με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου
  • 22 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα #PROJECTEDWARD Σάββατο και ώρα 12:00 στην πλατεία Κύπρου θέατρο Δρόμου με τη συμμετοχή της Σχολής Χορού Μαρί Γκίκα, των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου και μουσικών κρουστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου

Σας περιμένουμε…..

“Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας στηρίζει ενεργά το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου της ΑΝ.ΔΩ”.

Συμμετέχουμε  στο ευρωπαϊκό κάλεσμα. Όλοι οφείλουμε να συνεργαστούμε  για να καταστήσουμε  τους δρόμους της Ευρώπης, της πόλης μας, της περιφέρειας μας  ασφαλέστερους.

Βασική μας προτεραιότητα είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται και τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι η επιβολή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του ελέγχου, της εκπαίδευσης και της πίεσης προς τους φορείς όπου κρίνεται σκόπιμο , θα συμβάλουν  σημαντικά στη μείωση του μακελειού  στους δρόμους μας. Θέλουμε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου να σκεφτούν – έστω και για λίγα λεπτά – σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, τους κινδύνους που ενδέχεται να προκαλέσουν στον εαυτό τους και στους άλλους, και πως μπορούν να συμβάλουν για τη μείωση των κινδύνων αυτών.

Δεσμευόμαστε όλοι για να γίνουν οι δρόμοι μας ασφαλέστεροι:  Να σκεφτούμε έστω και για λίγα λεπτά πως η οδηγική μας συμπεριφορά θα συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου