Ειδήσεις

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου

«Η τραγωδία των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ανοικτά του Φαρμακονησίου, έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη.
Σήμερα είναι ημέρα θλίψης και θρήνου. Είναι όμως και ημέρα ευθύνης για να μην ξεχαστεί η ανείπωτη αυτή τραγωδία. Για να μας συνεφέρει. Τριανταπέντε ανθρώπινα σώματα, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά και βρέφη, που κάλυψαν το μπλε του Αιγαίου δεν επιτρέπει σε κανέναν να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει. Οφείλουμε να δράσουμε για να σταματήσουν τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά μας. Να βοηθήσουμε τους απελπισμένους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χώρες τους, με την ελπίδα της επιβίωσης. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το σύνθετο αυτό πρόβλημα με αποφασιστικότητα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και του ανθρωπισμού. Χρειαζόμαστε ισχυρή ευρωπαϊκή λύση και άμεσα. Με γενναίες αποφάσεις για το μεταναστευτικό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που θα δώσουν ανάσα στις τοπικές κοινωνίες που δεν αντέχουν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος των χιλιάδων ανθρώπων που φεύγουν απ’ τις φλεγόμενες εστίες τους. Αλλά και με ουσιαστικές θεσμικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, για να επέλθει η ειρήνευση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ήρθε η ώρα της κοινής ευρωπαϊκής δράσης. Για να κάνουμε όσα πρέπει για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Για να κρατήσουμε ισχυρές, τις θεμελιώδεις αξίες του ουμανισμού και της αλληλεγγύης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου