Ο επιμένων νικά και αυτό το έχει αποδείξει ο Ραφαήλ Παπαμιχαήλ, μαθητής του ΓΕΛ Κρεμαστής, ο οποίος πήρε μέρος τέσσερις φορές στις πανελλήνιες εξετάσεις προκειμένου να εισαχθεί στις σχολές της Αστυνομίας. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να κάνει τίποτε άλλο από το γίνει αστυνομικός. Δεν παρακολούθησε ποτέ τα μαθήματα στις οικονομικές σχολές που πέρασε τις προηγούμενες φορές και συνέχισε να αγωνίζεται για να εκπληρώσει το στόχο του. Και τα κατάφερε, συγκεντρώνοντας 17.832 μόρια!
Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του νεαρού Ραφαήλ Παπαμιχαήλ αναλυτικά:
• Συμμετείχες τέσσερις φορές στις πανελλήνιες εξετάσεις κυνηγώντας τις σχολές της Αστυνομίας. Πώς γεννήθηκε αυτή σου η επιθυμία;
Συμμετείχα για πρώτη φορά στις πανελλήνιες εξετάσεις το 2016. Τότε βέβαια δεν είχα συγκεκριμένο στόχο. Δεν με ενδιέφερε κάποια συγκεκριμένη σχολή. Πέρασα στο τμήμα οικονομικών επιστημών του πανεπιστημίου της Κρήτης. Γράφτηκα στη σχολή αλλά δεν παρακολούθησα ποτέ τα μαθήματα. Δεν σκέφτηκα ποτέ να ακολουθήσω αυτή την κατεύθυνση των σπουδών.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ξαναδώσω εξετάσεις. Την επόμενη χρονιά πήρα ξανά μέρος στις πανελλήνιες. Δεν έγραψα τόσο καλά λόγω ατυχιών. Πέρασα όμως στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Και πάλι δεν παρακολούθησα τα μαθήματα. Θα μπορούσα άλλωστε να το είχα κάνει και το 2016, αφού είχα περάσει στο αντίστοιχο τμήμα της Κρήτης. Έτσι, έδωσα και τρίτη φορά, έχασα όμως για λίγα μόρια τις σχολές της Αστυνομίας.
Αποφάσισα να δώσω και τέταρτη φορά εξετάσεις, όντας πολύ πιο σίγουρος και αποφασισμένος αυτή τη φορά, καθώς ήξερα πώς θα ήταν και η τελευταία. Δεν θα έμπαινα ξανά στη διαδικασία. Δεν ξέρω πώς ακριβώς γεννήθηκε η έντονη αυτή επιθυμία να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη δουλειά. Από ένα σημείο και έπειτα, δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο.
• Πέρα από την Αστυνομία, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου;
Έχω άλλα ενδιαφέροντα… Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και τη μουσική. Όμως φανταζόμουν το μέλλον μου στην Αστυνομία, όσο και αν αυτό φαντάζει περίεργο.
• Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να μπεις στη …βάσανο των πανελληνίων για τέσσερις φορές;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά αισθάνθηκα σωματική και ψυχολογική κούραση. Όταν όμως υπάρχει θέληση και στόχος, δεν σε καταβάλλει η κόπωση που μπορεί να αισθάνεσαι. Αφοσιώθηκα στο στόχο μου και δούλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για να τον πετύχω. Δεν είχα άλλωστε καμία άλλη επιλογή. Εάν ήθελα να πετύχω, έπρεπε να δουλέψω!
• Τώρα, έχοντας εκπληρώσει το στόχο σου, πώς αισθάνεσαι;
Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Νιώθω ικανοποίηση, πληρότητα και ανακούφιση. Είναι μοναδικό το συναίσθημα, όταν οι κόποι σου επιβραβεύονται. Περιμένω την ανακοίνωση των βάσεων, αν και με τα περσινά δεδομένα, σίγουρα περνάω στη σχολή αστυφυλάκων τουλάχιστον.
• Τι έλεγαν οι κοντινοί σου άνθρωποι για την επιμονή σου αυτή;
Η μητέρα μου ήταν πάντα δίπλα μου, με στήριζε. Μου έλεγε ότι από τη στιγμή που το θέλω τόσο πολύ, δεν μπορούσε παρά να στηρίξει την επιλογή μου και ότι θέλει να πετύχω για να με καμαρώνει!
Οι φίλοι μου με στήριζαν επίσης επειδή είχαν καταλάβει πόσο πολύ ήθελα να πετύχω το στόχο μου. Γενικότερα, παίζει σημαντικό ρόλο να είναι υποστηρικτικό το περιβάλλον γύρω σου.
• Ποιες ήταν οι ασχολίες σου αυτά τα χρόνια που προετοιμαζόσουν για τις πανελλήνιες;
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά ως DJ. Έπαιζα σε βαπτίσεις, γάμους, εκδηλώσεις. Παράλληλα έπαιζα ποδόσφαιρο στον Αστέρα Παστίδας, όπου έμεινα τρία χρόνια, ενώ από φέτος είμαι στον Ηρακλή Μαριτσών.
• Όντας πλέον μακριά από το σχολικό περιβάλλον, ήταν δύσκολο να είσαι συνεπής με το διάβασμα;
Δεν μπορώ να πω ότι αποπροσανατολίστηκα. Είχα πρόγραμμα. Το πρωί πήγαινα στο φροντιστήριο η μελετούσα στο σπίτι. Συνδύαζα τα πάντα έτσι ώστε να βρίσκω χρόνο για όλα τα ενδιαφέροντά μου. Από το μεσημέρι και έπειτα ασχολούμουν με όλες τις άλλες δραστηριότητες.
• Η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξες να γίνεις αστυνομικός;
Ο βασικός λόγος που επέλεξα την Αστυνομία δεν είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι ένας από τους λόγους, αλλά όχι ο βασικός. Η έντονή μου επιθυμία να εκπληρώσω το όνειρό μου με γέμιζε με δύναμη να αγωνιστώ και να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να πετύχω. Και τα κατάφερα!
• Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στα παιδιά που ξεκινούν τώρα την προετοιμασία για τις πανελλήνιες; Έχεις εμπειρία και οι συμβουλές σου είναι πολύτιμες…
Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει ελπίδα. Τα όνειρά μας είναι η κινητήριος δύναμή μας. Δεν υπολογίζεις καμία κούραση, δεν σε πτοεί η όποια αποτυχία. Μάλιστα σε κάνει να πεισμώνεις ακόμη πιο πολύ, να προσπαθείς περισσότερο. Δεν πρέπει να λειτουργούν με το φόβο της αποτυχίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ