Τοπικές Ειδήσεις

Ιωάννης Παππάς: Οι Εκπαιδευτικοί της Δωδεκανήσου επέδειξαν αίσθημα ευθύνης και είναι άξιοι συγχαρητηρίων

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς προέβη στην εξής δήλωση: «Αγαπητοί – αγαπητές εκπαιδευτικοί, που υπηρετείτε στη Δωδεκάνησο, συμπληρώσαμε ήδη ένα μήνα που οι σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα είναι κλειστές λόγω της επιδημίας του κορονοιού. Βιώνουμε όλοι μας πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, καταστάσεις που άλλαξαν βίαια τον τρόπο ζωής μας.

Στο διάστημα αυτό τα σχολεία ήταν τα πρώτα που έκλεισαν για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Εσείς ως εκπαιδευτικοί αλλά και όλοι εμείς ως γονείς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Οφείλω να σας συγχαρώ θερμά γιατί όλο αυτό το διάστημα, όλοι εσείς που εργάζεστε στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στα γυμνάσια, στα λύκεια, στα Κ.Ε.Σ.Υ. και στις υπόλοιπες σχολικές δομές των νησιών της Δωδεκανήσου στηρίξατε τα παιδιά μας, τους μαθητές σας με τον καλύτερο τρόπο.

Δημιουργήσατε χιλιάδες ψηφιακές τάξεις και στις δύο πλατφόρμες που σας διέθεσε το υπουργείο και πραγματοποιήσατε μαθήματα με τη μορφή της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αρχικά και μετέπειτα επικοινωνήσατε και διδάξατε τα παιδιά μας με τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τις τηλεδιασκέψεις που υλοποιήσατε, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την άμεση ανάγκη για διδασκαλία, ειδικά για τους μαθητές του λυκείου.

Σας συγχαίρω θερμά γιατί αποδείξατε έμπρακτα, την αφοσίωση και την αγάπη σας στους μαθητές και μαθήτριες σας αλλά παράλληλα και το αίσθημα ευθύνης και την επιστημονικότητα σας. Τα παιδιά μας, που ζουν και φοιτούν στην εσχατιά της χώρας μας, σε μικρά και απομονωμένα νησιά, χάρις στις δικές σας προσπάθειες συνέχισαν να δίνουν τον αγώνα τους για μόρφωση ισότιμα με τους υπόλοιπους συνομήλικούς τους της χώρας μας και αυτό οφείλεται σε εσάς που αντιμετωπίσατε πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες και κερδίσατε τη μάχη της γνώσης, προς όφελος των παιδιών μας και των μαθητών σας.

Κλείνοντας, εύχομαι όσο το συντομότερο δυνατόν να γεμίσουν πάλι οι σχολικές αίθουσες με τις παιδικές και εφηβικές φωνές των παιδιών μας και εσείς να συνεχίσετε τον αγώνα για μάθηση από τις έδρες σας. Εύχομαι επίσης ολόψυχα υγεία, δύναμη και κουράγιο στα δύσκολα που μας περιμένουν και σε όλους εσάς, τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα «Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου