Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Πέμπτης 12 Απριλίου 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου Ρόδου – Arte Con Anima.

Μετά από μια εξαιρετική τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, με τους 4 φιναλίστ να παρουσιάζουν δείγματα της δεξιοτεχνίας  τους, το κοινό αποφάσισε να δώσει το 1ο βραβείο στον Mikhail Morozov από τη Ρωσία, ο οποίος παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιελάμβανε κομμάτια από τους Saint-Saëns, Rachmaninov και Stravinsky κερδίζοντας το ένθερμο κοινό. Την δεύτερη θέση έλαβε η Yutong Gao από την Κίνα, την 3η θέση η Beatrice Stelzmuller από την Αυστρία και την 4η θέση ο Aleksandar Raos.

Την τελετή άνοιξε ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου Ρόδου κος Σέργιος Αϊβάζης ο οποίος παρουσίασε του 4 φιναλίστ και εξήγησε το διαδικαστικό μέρος της ψηφοφορίας καθώς φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Βαγγέλης Μανδρακός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού κος Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Περιφερειακός σύμβουλος κος Δημήτρης Τσοπανάκης, η Γενική Γραμματέας του Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κα Φαίδρα Σπανού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου κος Μίλτος Παγκάς, η Πρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου κα Ράνια Κοσσιώρη, ο Επικεφαλής του παραρτήματος Ρόδου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας κος Γιώργος Μπαρμπούτης, ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο κος Μιχάλης Καβουκλής καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών της διοργάνωσης.

O Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ροδου – Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Χορηγοί :

HELIONEPHRO Dialysis Centre , Hotel Mediterranean, Grande Albergo delle Rose, Rodogaz, Stirixis techniki, Fotis Graphics, The House of Europe in Rhodes, Kasseris publications

Χορηγοί επικοινωνίας:

Εφημερίδα Ροδιακή, Ραδιόφωνο Notos News, Ραδιόφωνο στο Κόκκινο, Verena, Grafida, iporta, rodosevents, rhodes.com.gr, transistoraki, enlefkotv

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ