Ειδήσεις

Για να αλλάξει η Χώρα, πρέπει να ενισχυθεί και να μετεξελιχθεί ο θεσμός της περιφερειακής αποκέντρωσης»

Στον ιδιαίτερο – κοινωνικό και αναπτυξιακό – ρόλο των Περιφερειών στην οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επικεντρώθηκε στην ομιλία του στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής (2015-19) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12.10.16, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι ολοκληρωμένες παρεμβάσεις των Περιφερειών που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, αλλάζοντας τη διαμορφωμένη εικόνα των περιφερειών που χαρακτηρίζεται από ανισότητες στην κατανομή των υποδομών, των υπηρεσιών και των ευκαιριών ανάπτυξης. «Αυτός είναι ο σκοπός της ενασχόλησης μας στην Επιτροπή. Η συνεργασία με τις Περιφερειακές Αρχές και την Κυβέρνηση στην επεξεργασία και τη διατύπωση προτάσεων που αντιμετωπίζουν την ανισομερή ανάπτυξη των περιφερειακών ενοτήτων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Με κύριο στόχο την επίτευξη της ουσιαστικής περιφερειακής ανάπτυξης και της πραγματικής σύγκλισης. Και αυτό θα συμβεί μόνο με την ενίσχυση, την αναβάθμιση και τη μετεξέλιξη του θεσμού της περιφερειακής αποκέντρωσης. Σε αυτό θα επικεντρωθούμε στη δουλειά μας στην Επιτροπή στην επόμενη Σύνοδο, συμβάλλοντας και εμείς – σαν Επιτροπή Περιφερειών – στην αναπτυξιακή προσπάθεια των Ελληνικών Περιφερειών», υπογράμμισε ο Δημήτρης Γάκης.

Την Επιτροπή ενημέρωσε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, η οποία παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Αττικής, που συνοψίζεται στον τίτλο «Κοινωνική Οικονομική Περιβαλλοντική Ανασυγκρότηση», όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Δούρου στην ομιλία της.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου