Τοπικές Ειδήσεις

Εκδήλωση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης από την Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης το Σάββατο

Από τη Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης ανακοινώθηκαν τα εξής:  Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης  στο  πλαίσιο της πολύμορφης δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη Πανελλαδικά, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τους υπέρογκους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή με το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού Λαού και τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δεκάδες αποστολές εκτός συνόρων, αποφάσισε την πραγματοποίηση εκδήλωσης Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στις 17 Μάη 2025 στην πλατεία Κύπρου στις 7 και 30 το απόγευμα.

Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στη Βουλή, αλλά και οι ίδιες οι εξελίξεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων αποκαλύπτουν ότι οι εξοπλισμοί αυτοί δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια, την άμυνα, της προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Απεναντίας, υπηρετούν τα συμφέρονται και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτή την πολεμική προετοιμασία εξυπηρετεί και η «Λευκή Βίβλος για την Ευρωπαϊκή Άμυνα», που ψηφίστηκε στην ΕΕ και δίνει μέσω του προγράμματος «ReArm Europe» 800 δισεκατομμύρια ευρώ στα μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας για νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που προετοιμάζει ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΚΙΝΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ, για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή πάλη ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας. Να εκφραστεί ακόμη πιο δυνατά η αντίθεση του λαού μας στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, πλευρά της οποίας είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς.

Το Πανελλαδικό Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιείται και η εκδήλωσή μας , μπορεί να συμβάλει στην κλιμάκωση του αγώνα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα 9 χορδές και ομιλία από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου