Η Ροδίτισσα Αναστασία Φουτούλη θα βραβευτεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την «πρωτιά» της στις πανελλήνιες εξετάσεις, έχοντας λάβει τον υψηλότερο αριθμό μορίων για την πρόσβασή της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όχι μόνον στο σχολείο της αλλά και στα Δωδεκάνησα, κατά το σχολικό έτος 2016-2017. Η Αναστασία, συγκέντρωσε 19.708 μόρια, παίρνοντας το «εισιτήριο» για την Ιατρική Σχολή Αθηνών, εκπληρώνοντας ένα όνειρο ζωής!
Η βράβευση των “Πρώτων εκ των Πρώτων” αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2018 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία” που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», η Αναστασία δηλώνει συγκινημένη για την επικείμενη βράβευση, σημειώνοντας: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μία τέτοια βράβευση. Πλέον έχω μπει στους φοιτητικούς ρυθμούς και μου φαίνονται αρκετά μακριά οι πανελλήνιες εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως νιώθω συγκινημένη από μία τέτοια βράβευση. Την ίδια συγκίνηση έχει όλη μου η οικογένεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες εκφράζουν αν μη τι άλλο την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών που καταβάλλει κάθε παιδί για να εκπληρώσει το στόχο του».
Όσο για την εμπειρία της από τη σχολή, η Αναστασία αναφέρει: «Κατάφερα να εισαχθώ στη σχολή που πάντα ονειρευόμουν. Το πρώτο εξάμηνο, όπως και το δεύτερο, δεν έκρυβαν κάποιον ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Η σχολή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ανυπομονώ να εμβαθύνω στην επιστήμη που τόσο πολύ αγαπώ. Για μία ακόμη φορά θα πω ότι άξιζε τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια».
Η Αναστασία είχε μιλήσει στη «δημοκρατική» και τον Ιούλιο του 2017 για τη μεγάλη της επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν κατάφερε απλά να έχει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στα Δωδεκάνησα. Είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μορίων πανελλαδικά και τον δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των εισακτέων στις ιατρικές σχολές της χώρας.
«Με βεβαιότητα, απαιτείται πολύ διάβασμα και οπωσδήποτε συγκέντρωση. Μη ξεχνάτε ότι ένας μαθητής που προετοιμάζεται για τις πανελλήνιες πρέπει ταυτόχρονα να παρακολουθεί και τα μαθήματα του σχολείου. Προσωπικά, έκανα έτσι το πρόγραμμά μου ώστε τα απογεύματά μου να έχω είτε τα φροντιστηριακά μου μαθήματα, είτε να είμαι στο σπίτι και να μελετώ. Επειδή μένω στον Αρχάγγελο και οι μετακινήσεις μού έπαιρναν πολύ χρόνο, το ρύθμισα έτσι ώστε να μένω κάποια απογεύματα στο σπίτι. Όταν, λοιπόν, έμενα στο σπίτι μου, το διάβασμα ξεκινούσε στις 4 το απόγευμα και τελείωνε στη μία ή στις δύο τα ξημερώματα…», είχε δηλώσει η Αναστασία Φουτούλη για την εμπειρία της από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Για την επιλογή της σχολής της ανέφερε: «Ίσως να επηρεάστηκα από το κύρος της επιστήμης της ιατρικής. Κυρίως όμως επέλεξα την ιατρική επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ τα μαθήματα της βιολογίας και της ανθρωπολογίας. Πιστεύω επίσης ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και μου αρέσει πολύ η ιδέα να προσφέρω στον συνάνθρωπο μέσα από τη συγκεκριμένη επιστήμη».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ