Τοπικές Ειδήσεις

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Ρόδου – Πολιτικές ακαδημίες – Συμμετοχή στην ημερίδα για την «ασφάλεια του πολίτη»

Στην ΝΔ οι πολιτικές ακαδημίες συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία. Η χθεσινή υβριδική ημερίδα στην οποία είχα την χαρά και τιμή της συμμετοχής, ασχολήθηκε με την «ασφάλεια του πολίτη» με ενημερωτικό , οργανωτικό και συμμετοχικό χαρακτήρα. Συντονιστές ήταν οι αξιότιμοι συναγωνιστές κ. Μαρινάκης Παύλος , Κονταδάκης Στυλιανός , και Φεύγας Βασίλειος. Κύριος ομιλητής ήταν ο αγαπητός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η συζήτηση περιέλαβε την σημασία της αμυντικής θωράκισης της χώρας μετά και την απρόκλητη , άδικη και παράνομη εισβολή στην Ουκρανία με τις γνωστές αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ΗΠΑ , και εν συνόλω 52 χωρών παγκόσμια, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την επί δεκαετίες απαράδεκτη Τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου. Η επιτυχημένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με σημαντική μείωση των εισροών , τα αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 , η προστατευτική αστυνόμευση σε κάθε γειτονιά , η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού , της ενδοοικογενειακής βίας, η εξάλειψη της ψευδώνυμης ύπαρξης του πανεπιστημιακού ασύλου και η πραγματική προστασία

φοιτητών , καθηγητών και δομών ενδυναμώνουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης του πολίτη και αδιαμφισβήτητα αποτελούν επιτεύγματα και μελετημένες και κοστολογημένες υπεύθυνα και σοβαρά επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η επιστημονική προσέγγιση καταστολής του διαδικτυακού εγκλήματος , ασπίδα προστασίας των παιδιών , μαθητών και γυναικών , ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης, η μεθοδευμένη καταστολή της παραβατικότητας όλων των μορφών , η προστασία πορειών και διαδηλώσεων χωρίς συγκοινωνιακό αποκλεισμό και διασάλευση της τάξης, αποτελούν αξιοσημείωτα επιτεύγματα της σημερινής κυβέρνησης.

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές και όλες τις περιοχές με φιλικό , ανθρώπινο και αποτελεσματικό χαρακτήρα και ρόλο. Για τούτο τα περιπολικά σε κεντρικά κομβικά σημεία από 60 έγιναν 160. Ενεργοποιήθηκαν 1500 αστυνομικοί σε τομείς ευθύνης πρώτης γραμμής και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμοι άλλοι 1500 για περισσότερο αποτελεσματική ασφάλεια του πολίτη .

Τοιουτοτρόπως εξασφαλίζεται η ενίσχυση κατά 50% της αστυνόμευσης σε τουριστικούς προορισμούς και αεροδρόμια . Επίσης σχεδιάζεται με προσοχή η αντικατάσταση οχημάτων των ΜΑΤ το προσεχές διάστημα.

Ο μεθοδικός εξυγχρονισμός στηρίζεται στην αστυνομική εκπαίδευση και επιστημονική γνώση ισότιμα ανδρών και γυναικών . Στην ομάδα πχ. προστασίας των πανεπιστημίων εκπαιδεύονται 200 άνδρες και 100 γυναίκες. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αντιμετώπισης με μείωση κατά 25% έως 30%, των περιστατικών βίας και εγκληματικότητας είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά αν όχι ικανοποιητικά .

Η αναγνώριση ποικιλοτρόπως και κατά τομέα δράσης του αστυνομικού και της προσφοράς του απασχολούν σοβαρά την κυβέρνηση με κοστολογημένες δημοσιοοικονομικές προσεγγίσεις.

Η γνωστή πλέον σε όλους ρήση του πρωθυπουργού μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ παίρνει σάρκα και οστά επί των ημερών μας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ

Αντώνης Αρφαράς

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου