Τοπικές Ειδήσεις

Συνέχεια στο σίριαλ Κυπριώτη – Ηλεκτρονικό «σφυρί» 83,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο

Το Μάρτιο του 2021 θα παιχτεί η συνέχεια στο σίριαλ του ομίλου Κυπριώτη, με τον προγραμματισμένο, για τότε, πλειστηριασμό από τις τράπεζες και ερωτηματικό ακόμη την αντίδραση του επιχειρηματία

Εurobank και Intrum (ως διάδοχος της Πειραιώς) βγάζουν εκ νέου στις αρχές Μαρτίου στο ηλεκτρονικό ‘’σφυρί’’ το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κω, με τις πληροφορίες ωστόσο να αναφέρουν ότι θα πρέπει να είναι αναμενόμενη η αντίδραση του ίδιου του Κωνσταντίνου Κυπριώτη με έρεισμα ενδεχομένως την πανδημία ή ακόμη και την τιμή της πρώτης προσφοράς.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κω, που είναι και το μεγαλύτερο στο νησί με μονάδες 4 και 5 αστέρων, βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς στα 83,83 εκατ. ευρώ (Kipriotis Village: 37,03 εκατ. ευρώ, το Kipriotis Hippocrates: 9,375 εκατ. ευρώ, Kipriotis Maris: 9,31 εκατ. ευρώ, το Kipriotis Aqualand: 12,165 εκατ. ευρώ και το Kipriotis Panorama Suites: 17,2 εκατ. ευρώ μείον το κόστος τακτοποίησης). Είναι δυναμικότητας 1.522 δωματίων (5.079 κλινών) και περιλαμβάνει συνολικές εκτάσεις 287 στρεμμάτων με χώρους εστίασης, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους θαλασσοθεραπείας, δύο συνεδριακά κέντρα χωρητικότητας συνολικά τουλάχιστον 5.500 συνέδρων κ.ά.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που βγαίνει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τους επόμενους μήνες, με εύλογο και το ενδιαφέρον της αγοράς.

Οι δικαστικές εξελίξεις με τον όμιλο Κυπριώτη «τρέχουν» την τελευταία -σχεδόν- τριετία, με το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου να απορρίπτει στις αρχές του έτους την έφεση από τις τράπεζες- σε συνέχεια της πρωτόδικης απόφασης- για την υποβολή της εταιρείας σε ειδική διαχείριση: Στην πρωτόδικη απόφαση είχε κριθεί ότι παρά τις οφειλές προς τις αιτούσες, ο όμιλος δεν είχε περιέλθει σε γενική και μόνιμη αδυναμία να εκπληρώνει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις του, ενώ στη συνέχεια το Εφετείο απέρριψε τις αιτήσεις των τραπεζών για την υπαγωγή των ξενοδοχείων Κυπριώτη σε αναγκαστική διαχείριση.

Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις της Eurobank με την H.I.G. Capital για την πώληση των δανείων ονομαστικής αξίας ύψους 53,3 εκατ. ευρώ οι οποίες ωστόσο δεν τελεσφόρησαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου