Ειδήσεις

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ σύστασης εξεταστικής για γκάλοπ-ΜΜΕ – “Ναι” από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την κατάθεση πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με θέμα τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η πρόταση για να υπερψηφιστεί χρειάζεται μόλις 120 βουλευτές, δεδομένου ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος που ψηφίστηκε πρόσφατα, το «όριο» κατέβηκε δίνοντας το δικαίωμα στην μειοψηφία να συστήσει μια τέτοια επιτροπή.

Στο ΣΥΡΙΖΑ «μετράνε» ιδιαίτερα την θετική στάση που τήρησε το Κίνημα Αλλαγής αφού ήταν καθοριστική για να υπάρξει η απαραίτητη συσπείρωση 120 βουλευτών.

«Τα τελευταία χρόνια για λόγους διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε και ψηφίζει όλες τις εξεταστικές επιτροπές», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.

Μετά και από το «ναι» που είπαν ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ήδη το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ανταποκριθεί θετικά επί της αρχής στην πρόταση της αξιωματικης αντιπολιτευσης.

Το Μαξίμου απαντά στην πρόταση αυτή με διεύρυνση της έρευνας από το 2015. Θέλει δηλαδή να συμπεριλάβει την υπόθεση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και να ελέγξει τα κονδύλια που δόθηκαν επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «κατέφυγε στην πρόταση αυτή προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία και την ανεπάρκειά του». Οι συντάκτες της πρότασης για την εξεταστική επιτροπή περιγράφουν πολύ γλαφυρά κάτι που δεν έχει συμβεί, επειδή όσο κυβερνούσαν δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο άλωσης του τύπου που επιχείρησαν να εφαρμόσουν, υπογράμμισε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου